Mozgás bottal, a természet ölén

2021.05.09. 18:24

Hajdú-Biharban is van lehetőség csoportos nordic walkingra

Az igazi tavasz beköszöntével a nordic walking szerelmesei is is útra kelnek.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Mint arról a Nordic Walking Debrecen Sportegyesület Hajdúhadházi Csoportja napokban közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">felhívást közölt, minden mozogni vágyó természetkedvelőt várnak, aki a hatékony bothasználat elsajátítása érdekében elvégzi az alapoktatást, és csatlakozik a közösséghez. A csoport a bejegyzés szerint májustól a Hajdúhadházi tanösvényen, a Kutasi kilátónál és környékén tart edzéseket.

A nordic walking egy Finnországból indult sportág, amelynek lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő, a mozgáskoordináció. A nordic walking egyesíti a gyaloglás vagy futás előnyeit. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, amelyek révén hosszabbakat lépünk, úgy, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmarad. A botok használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak. Ezt a sportágat a profi sífutóknak köszönhetjük, de orvosok, gyógytornászok, edzők együttes munkájával vált önálló sporttá – olvasható a sportág ajánlója az országos egyesület honlapján.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában