2021.05.18. 12:56
Egészséghét a téglási iskolában: nem csak hallhattak róla, kipróbálták, kóstolták is
Az egészséges ételekkel, a betegségek megelőzését szolgáló életvitellel aktívan ismerkedtek a gyerekek.
Fotó: Kerekes-Bíró Éva
A kisváros alsó tagozatosai egészséghét keretében tudtak meg többet a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű ételek jelentőségéről. A felső tagozaton pedig a csütörtöki egészségnapon helyeztek hangsúlyt a helyes táplálkozás és az egészség kapcsolatára.
– Mindkét tagozaton próbáljuk a gyerekek figyelmét felhívni az egészséges táplálkozás fontosságára. Ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket, elengedhetetlen a helyes táplálkozás. Nem elég az, hogy bevisszük szervezetünkbe a tápanyagokat, arra is figyelni kell, hogy ezekből a napi ajánlott minimumot mindenképpen magunkhoz vegyük – tudtuk meg Ölvetiné Veres Rita diákönkormányzati vezetőtől. A heti programsorozatban az iskolagyümölcs-program gyümölcsszállítás lezárását követően a beszállítószövetkezet kóstolást rendezett a diákoknak, miközben tudatosították, hogy a zöldségek és a gyümölcsök alacsony szénhidráttartalmukkal csökkentik számos betegség kockázatát, így kiemelkedő szerepet töltenek be táplálkozásunkban.

A gyerekeknek lehetőségük nyílt a helyi pékségben sült teljes kiőrlésű péksüteményeket megkóstolni, hiszen a teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása döntő fontosságú a kiegyensúlyozott táplálkozásban. Az egészséges édesség sem hiányzott a kóstolóból, minden diák zabpehelyszeletet kapott.
A témával kapcsolatban Zelk Zoltán Az égig érő körtefa című meséjét olvasták el a gyerekek, és illusztrációt készítettek hozzá. Ezekből kiállítást szervez majd az iskola.
KBÉ