Szépségápolás

2021.05.08. 14:47

A tavaszi smink akár öt perc alatt is elkészülhet

A szemünk idén lehet lila, kék vagy akár zöld, rózsaszín is.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A tavaszi smink minimális alapozót kíván, hiszen a cél, hogy az arcunk üdeséget sugározzon – írja a dietaesfitnesz.hu. Azt tanácsolják, ne a maszkhatásra törekedjünk, használjunk inkább könnyed, légies alapozót vagy színezett hidratálókrémet. Ezt egyenletesen vigyük fel az arcra, felülről lefelé haladva, majd következhet a fül környéke, az állcsont alatt, a nyak és a dekoltázs.

Akkor ideális, ha a krém tökéletesen megegyezik a bőrszínnel.

Ha az alappal nem tudunk minden hibát eltüntetni, egy, a bőrszínünknél 1-2 árnyalattal világosabb korrektorral kenjük be a szem alatti zónát, és az esetleges pattanásokat, foltokat is tüntessük el vele.

A pasztellszínek minden bőrtípushoz jól illenek, és egy kis vidámságot kölcsönözhetünk velük. A szemünk idén lehet lila, kék vagy akár zöld, rózsaszín is. Ezekből a színekből szerezzünk be legalább kétárnyalatú szemfestékeket (egy világosabbat és egy sötétebbet). A világos színnel fessük meg a szemhéj felső részét, a sötétebbet kenjük a szempillák vonala mentén. A két színt satírozzuk össze. Végül egy sötét szemceruzával húzzunk egy szép ívet a felső szempillák mentén.

A hamvas pirosítás a tavaszi sminkelés egyik legfontosabb része, hisz ezzel egészséges pírt adhatunk az arcnak.

Ha világos, rózsaszínes árnyalatú a bőrünk, használjunk rózsaszín árnyalatú pirosítót. Kreol vagy sárgás árnyalatú arcbőrre bézs színt tegyünk. A smink legvégén következnek az ajkak. Ha a szemek erősen ki lettek emelve, csak egy diszkrét szájfényt kenjünk fel. Ha viszont a szem visszafogott, akkor a szezo­nális divatnak megfelelően a rúzsok és szájfények közül a narancsos árnyalatot válasszuk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában