jegyzet

2021.03.31. 15:44

Jó, ha bio

A hobbikertészek és a rutinos kertművelők között is egyre többen vannak, akik a biokertészkedést részesítik előnyben, amelynek lényege, hogy egyáltalán ne használjunk műtrágyákat, vegyszereket, és felejtsük el a génmódosított vetőmagokat.

Berecz Dorina

Akinek van rá lehetősége, komposztálhat is. Legjobb, ha saját magunk tesszük el a saját terméseinkből gyűjtött, kiszárított magokat, amelyeket a következő évben el akarunk vetni. Ha erre nincs mód, kizárólag megbízható termelőktől szerezzük be őket! A biokertészkedéssel nem a mennyiség, hanem a minőségi érték növelésére törekszünk. Természetesen több munkával jár ez a fajta kertművelés, hiszen kapálni, vagy a kis sámlin üldögélve, kézzel kihúzogatni a nem kívánatos gazokat sokkal fárasztóbb, mint valamilyen gyomirtóval leönteni vagy lefújni őket.

Azonban, ha az „az vagy, amit megeszel” mondásra gondolunk, valószínűleg mind szívesebben ennénk olyan zöldségeket, amelyek vegyszermentes, jó minőségű talajban termettek, hiszen nemcsak az ízük jobb, de sokkal egészségesebbek is.

Berecz Dorina

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ebredezik-a-nyertes-konyhakert-is-5133094/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában