felfedezésre ösztönöz

2021.03.05. 11:51

Daróczi Szilárd utazó vlogger már nagyon várja, hogy ismét járhassa a világot

A jelenlegi időszak az utazó vloggerek életét is nagyban megnehezítette, akiknek a mindennapjait kiegészítette a képek, videók megosztása.

Daróczi Szilárd az utazás szerelmese, aki szerint nem kell otthon telepakolni a táskánkat, ráér az útközben is

Fotó: Daróczi Szilárd-archív

A felkapottabbak óriási követőtáborral rendelkeznek, ők azok, akik már most alig várják, hogy újabb csodálatos helyekre kalauzolják el őket. Daróczi Szilárd, a debreceni származású utazó számára már nagyon hiányoznak a megszokott hétköznapok, és persze a világjárás – ami szerinte nagyon sok ember életében jelen fog lenni, ha véget ér a járványidőszak. Az utazás szerelmese Európán kívül számtalan helyen járt már, ám ő is úgy véli – ahogyan sokan mások is –: ha vége lesz ennek az időszaknak, akkor nagyon messzire nem kíván elrepülni – ezért is kérdeztük tőle többnyire, mit tanácsol, ha végre eljön az idő, hova ruccanjunk ki, illetve melyek azok a kellékek, amelyeket semmiképpen ne hagyjunk otthon. Megkértük, egy kicsit avasson be minket a vlogolás világába, hátha kedvet kapunk.

Daróczi Szilárd az utazás szerelmese, aki szerint nem kell otthon telepakolni a táskánkat, ráér az útközben is | Fotó: Daróczi Szilárd-archív

– Kezdetben nagyon nehéz volt, hiszen korábban nem adódott hasonló helyzet, így eleinte fogalmam sem volt, milyen tartalmat fogok készíteni. Természetesen az nem volt opció, hogy várok, amíg a járvány elmúlik. Érzékeltem, hogy sajnos nem lehet tudni, mikor lehet majd újra utazni, elkezdtem végignézni a merevlemezemet, és sorra venni azokat a nyersanyagokat, amelyeket még nem vágtam meg.

„Úgy gondoltam, ha új utazó videókat nem is tudok megosztani, rengeteg történetem van, amelyeket még nem osztottam meg a követőimmel”

– ezeket elmeséltem, illetve interaktív videókat készítettem. Igyekeztem bemutatni, hogyan telnek a mindennapjaim, ami egészen más és intimebb tartalom, mint az utazós videók. Londonba érkezésem után pedig beszámoltam a munkakeresési próbálkozásaimról, tippeket adtam azoknak, akik esetleg szintén munkát kerestek. Próbáltam megtalálni azt, amire szükségük lehet. Viszonylag hamar kiderült, hogy a vírushelyzet miatt sokan küzdöttek depresszióval és magánnyal. Ezért elkezdtem megmutatni, miként viselem a bezártságot, és ezt a helyzetet, hogyan próbálom átvészelni. Sok táncolós videót töltöttem fel, ami hatalmas sikert aratott, és rengeteg visszajelzést kaptam. Igyekeztem felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára, és bebizonyítani, hogy a mentális egyensúly szorosan összefügg a testmozgással. Minden videóval és minden történettel a pozitív gondolkozásra igyekeztem ösztönözni a követőimet – mondta el lapunknak, hogyan tudta megtartani azokat, akik az utazásai miatt figyeltek fel rá.

Néhány hét alatt be lehet járni

– Sajnos a vírus miatt egyelőre nehézkes az utazás. Ha végre lehet repülni, a nagyobb utak előtt igyekszem picit jómagam is Európában elmenni valahová. Nagyon szeretnék eljutni Görögországba, ahol még nem jártam, viszont vannak barátaim ott, akik azt ígérték, ha egyszer meglátogatom őket, megmutatják nekem a hazájuk egy olyan oldalát, amelyet a turisták nem ismernek. Hollandia is tervben van, ahol korábban három hónapig éltem egy főiskolai ösztöndíjnak köszönhetően. Ott is vannak helyi és magyar barátaim, akik nagyon várnak. Hollandia, amellett, hogy az egyik legélhetőbb és legszebb Európában, abból a szempontból is tökéletes ország, hogy viszonylag pici, így akár néhány hét alatt be lehet járni az egészet, ha ügyesek vagyunk. Akik belföldön maradnak, azoknak sem kell bánkódniuk, hiszen a Balaton környéke például csodaszép, és nem is feltétlen a tópartra gondolok, hanem a környező településekre, tájakra. Az Északi-középhegység vidéke vonz még nagyon, ahol még nem jártam, de hamarosan pótolom. Sokáig éltem Budapesten, így annak vonzáskörzetében voltak kisebb kirándulásaim. Többek között Visegrád egyszerűen leírhatatlan, többször jártam ott volt munkatársakkal, oda szerveztük a céges bulikat. Szentendre szintén egészen magával ragadó a hangulatos kis utcáival – mondta.

Mit pakoljunk a hátizsákba?

A világutazó úgy véli: aki hátizsákos útra készül, annak a legfontosabb, hogy ne legyen tele a hátizsákja, amikor útnak indul. – Minimális mennyiségű ruha elegendő, hiszen bárhol meg tudjuk tisztítani, ráadásul útközben jobbnál jobb dolgokat lehet beszerezni, és ha eleve egy teli zsákkal megyünk, akkor a szívünk szakad majd meg, ha valamit nem tudunk megvenni. Fontos, hogy jó minőségű és nagyon kényelmes túracipőben induljunk, mert egy feltört sarok megkeserítheti az egész utat. Mindenhol szoktam venni helyi SIM-kártyát, így biztosan nem tévedek el. Jó, ha van nálunk egy kis elsősegélycsomag: lázcsillapító, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, sebtapasz, illetve elegendő folyadék – fogalmazott.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában