szép emlékek

2021.03.20. 18:34

Azt hitte csak megakadt a csali, élete legnagyobb halát fogta ki

A pontyozókészségre, kukoricával felcsalizott horogra ment a folyami harcsa.

Fotó: Oláh Kristóf-archív

Oláh Kristóf, polgári fiatalember mesélte el élete eddigi legnagyobb fogását, ami az elmúlt évek egyik nyarán történt. Akkor ő 22 éves volt.

A barátokkal általában a folyási horgásztóra járnak pecázni, így volt ez akkor is. Késő délután indult a horgászat, mindenki előkészült majd bedobták a készségeket. Kristóf egy pontyozó szereléket választott (25-ös előke, 8-as horog, fenekező), amelyre egy szem erjesztett kukoricát helyezett fel. 20 perc mozdítás nélküli várakozási idő után úgy gondolta újra dob, mikor elkezdte az orsót tekerni, azt hitte akadót fogott, majd pár perc után oldalirányba megindult valami. 40 perc fárasztás után egy 26 kilogrammos folyami harcsát sikerült kifognia. Mivel a horog a harcsa szájának szélébe akadt, nem is tudott volna elmenekülni.

Fotó: Oláh Kristóf-archív

A harcsa hazánk legnagyobb ragadozó hala. Esetenként akár a két métert és a száz kilogrammot is meghaladhatják egyes példányai. Élőhelyét tekintve folyó és állóvizekben egyaránt előfordul. Ha valaki harcsát szeretne fogni akkor érdemes egy stabil, nagy botot választani, valamint leginkább javallott az élőhal és a különböző puhatestűek, mivel ezek teszik ki a harcsa táplálékának nagy részét. Ezzel ellentétben Oláh Kristófnak sikerült egy 3 méteres kis teleszkópos bottal, 30-as orsóval egy szép, 26 kilós példányt kifogni.

Csőke Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában