környezeti érzékenyítés

2021.02.03. 17:26

Környezetvédelmi verseny indul, egyik cél a használt mobiltelefonok visszagyűjtése

A verseny a „Passzold vissza Tesó!” elnevezésű használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány része, amelyet a Jane Goodall Intézet és a KÖVET Egyesület hirdetett meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 5 kategóriában írja ki a versenyt: Hajdú-Bihar megyei óvodák, általános és középiskolák, települési önkormányzatok, egyéni és társas vállalkozások valamint HBKIK kamarai tagok számára.

Minden kategóriában az lesz a győztes, aki a legtöbb (legnagyobb darabszámú) mobilt gyűjti össze. Az összegyűjtött mobiltelefonokat egy tételben, lezárt dobozban lehet leadni 2021. április 12. – 2021. április 22. között a HBKIK debreceni ügyfélszolgálatán, vagy 5 területi irodájának egyikén (Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Püspökladány) – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közleményében.

Nyeremények: az óvodák és az iskolák esetében korcsoporthoz igazított tartalmú környezeti előadás a Jane Goodall Intézet jóvoltából, ráadásul egy csimpánz tiszteletbeli örökbefogadóivá válhatnak. Az önkormányzatok és a vállalkozások esetében a KÖVET Egyesület „zöld iroda” előadása a nyeremény, a kamarai tagok számára pedig a HBKIK megduplázza a nyereményt: a győztes részt vehet mind a Jane Goodall Intézet, mind a KÖVET Egyesület előadásán.

A verseny további tudnivalói, valamint a részvételi szabályzat ide kattintva olvasható.

Továbbá, a mobilgyűjtő versenyhez kapcsolódva 3-14 év közötti gyerekek – óvodások és általános iskolások – számára 3 korcsoportban (3-6 év, 6-10 év, 10-14 év) rajzpályázatot ír ki a HBKIK Helló, erdő! címmel. A rajzpályázatra a természet, az erdők pusztításának megelőzését, a természeti környezet (tájak, növények, állatok) védelmére irányuló cselekvést, tevékenységet, ötletet ábrázoló, A4 vagy A3 papír méretű, tetszőleges szabadkézi technikával készített kétdimenziós pályamunkák beküldését várják, 2021. április 9-éig.

Díjazás: korcsoport kategóriánként az első három helyezést elérő gyermek kamarai ajándékcsomagot és oklevelet kap, valamint a díjazott alkotásokat időszaki kiállításon mutatják be a HBKIK debreceni székházának ügyfélterében.

A rajzpályázat további tudnivalói, valamint a részvételi szabályzat ide kattintva olvasható.

Tervek szerint 2021. április 29-én tartanák meg a HBKIK székházában az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást úgy a mobilgyűjtő verseny, mint a rajzpályázat esetében, sajtótájékoztató keretében.

Az előadások a díjazottak és a szervezetek egyeztetése alapján, későbbi időpontokban tartják meg.

A HBKIK társadalmi felelősségvállalási tevékenysége részeként csatlakozott még 2019-ben a Jane Goodall Intézet „PASSZOLD VISSZA TESÓ!” elnevezésű kampányához, amely a használt telefonok visszagyűjtését majd újrahasznosítását, ezáltal a környezet védelmét és a fenntarthatóság támogatását szolgálja. A kampány az ENSZ 17 fenntarthatósági céljai (ún. SDG) közül legalább négynek az elérését is elősegíti, ezek: Ipar, innováció és infrastruktúra; Felelős fogyasztás és termelés; Szárazföldi ökoszisztémák védelme; Partnerség a célok eléréséért.

Kamaránk az együttműködés keretében a megyében 6 gyűjtőpontot alakított ki, továbbá 2019-ben kampányt szervezett általános iskolák számára. A tanulók és pedagógusaik lelkes részvételének köszönhetően az országos versenyben Szervezet kategóriában a Kamaránkon keresztül sikerült a legtöbb mobilt összegyűjteni.

A 2020. évi eredmények alapján ismét a HBKIK végzett az első helyen a Jane Goodall Intézet országos mobilvisszagyűjtő kampányában, Szervezet kategóriában annak köszönhetően, hogy a kamarai gyűjtőpontokra a környezettudatos lakosok, szervezetek továbbra is nagy számban adták le használt telefonjaikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában