tippek, trükkök

2021.01.17. 12:02

Arcradír és dezodor házilag

Mindössze néhány hozzávalóra van szükség a házi kozmetikumokhoz.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

– Azok a legjobb, legtermészetesebb kozmetikumok, amik alapanyagait megtalálhatjuk a konyhánkban, és akár meg is ehetjük azokat – véli Nagyné Pálfi Zsuzsa, aki munkatársaival szívesen oszt meg tippeket a Debreceni Környezetvédők Társasága Facebook-oldalán is. Innen mi is megtudjuk, hogy arcradírhoz például nincs másra szükség, mint cukorra, és annyi olívaolajra, ami ellepi azt. Ajakápolót is készíthetünk, ehhez egy rész méhviaszra, két rész kókuszolajra és két csepp E-vitaminban gazdag olajra (olíva-, hidegen sajtolt napraforgó-, tökmag- vagy kukoricaolaj) van szükségünk.

A házi dezodorhoz egy evőkanál vízgőz felett megolvasztott shea vajat, egy evőkanál jojoba olajat, egy púpos evőkanál kukoricakeményítőt, egy csapott evőkanál étkezési szódabikarbónát és 10–15 csepp illóolajat keverjünk össze, majd tegyük hűvös helyre, hogy megdermedjen. A testápolóhoz egy rész shea vajat, egy rész kakaóvajat és egy rész kókuszolajat olvasszunk meg vízgőz felett. Miután lehűlt, tegyük hűtőbe, míg annyira megdermed, hogy már nem folyik. Ezután habverővel 10 percig dolgozzuk át.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában