Rénszarvast a gyűrűsujjra?

2020.12.17. 17:17

Utánajártunk az ünnepi körömlakktrendnek

Szívesen viselnek a hölgyek karácsonyi mintát a körmeiken a szeretet ünnepére hangolódva.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Karácsonyfadíszek, hópelyhek, maci, hóember, rénszarvas, csillagok, mézeskalács vagy éppen kötött pulóver mintája. Akármelyikre voksolhatnak a hölgyek az ünnepek előtti manikűr idején – ezt tudta meg Szücs-Kovács Melinda kézápoló és műköröm­építő szakembertől a Napló.

Melinda több tanfolyamot is elvégzett ahhoz, hogy magabiztosan készíthesse el a legaprólékosabb díszítést a hölgyek körmeire, így a karácsonyi mintákat is saját kezűleg festi fel. Mint mondta, a csillogó körmök könnyen karácsonyi hangulatot kelthetnek viselőjükben.

Fotó: Szücs-Kovács Melinda-archív

– Először betöltöm a vendég körmeit, vagy elvégzem az erősített géllakkozást, utána a színt viszem fel a körmökre. Ezután fényzselével rögzítem a színt, erre mehet a felületi díszítés. Ehhez egy nagyon vékony ecsetet használok, azzal viszem fel az aprócska mintákat a körmökre egyebek mellett fehér, arany-, ezüstszínű festőzselével. A legkelendőbb alapszínek karácsony előtt a piros vagy annak valamilyen árnyalata, a csillogós bordó, a kék, a bézs és a fehér is, amire csodás díszítéseket lehet varázsolni. Ahhoz, hogy ízléses maradjon a megjelenésünk, érdemes egyféle mintánál maradni, még ha a választék igencsak széles. A sok csillám, vagy ha minden köröm kap díszítést, az már nem biztos, hogy jól mutat. Amit javasolni tudok, hogy egy kézen legfeljebb egy-két köröm kapjon mintát. Csodás karácsonyi hangulatot teremt, ha a gyűrűsujj kaphat egy kötöttpulóver-mintát és a középső ujj egy csillámos karácsonyi díszítést, a többi pedig egyszínű marad – mondta a szakember.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában