szilveszter

2020.12.31. 12:57

Lezárul az élet egy szakasza: lépés az új kezdet felé

Utcabálon nem mutathatjuk meg szilveszteri sminkünket, de otthon megadhatjuk a módját az ünneplésnek.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az idei szilveszter – mint olyan sok minden más – nem a megszokott menetrend szerint zajlik: nem találkozhatunk a hangos utcabál fergetegében a barátokkal, és nem koccinthatunk az éjféli, városi tűzijáték alatt a számunkra legkedvesebbekkel. Az ünneplésnek viszont megadhatjuk a módját otthonunkban is, és rendezvények hiányában sem kell lemondanunk a rítusról, ami az óév búcsúztatásához tartozhat, így egyebek mellett arról sem, hogy teljes pompában lépjünk át az új esztendőbe.

Ahhoz, hogy makulátlan lehessen a szilveszteri smink, ápolt bőr szükséges – erre figyelmeztet Regényi Zsuzsanna kozmetikus, sminkes. – A téli időszakban a hidratálás elengedhetetlen a bőrnek. A szeles, hűvös idő könnyen szárítja a bőrt, hidratálás nélkül csak kellemetlenséget okozunk magunknak. Az év ezen időszakában a zsírosabb, a testesebb krémeket használjuk. A hideg idő könnyen érzékennyé teheti bőrünket, szerencsére ma már rengeteg nyugtató hatóanyagú termék közül válogathatunk. A hidratáláson túl javaslom a bőrtípusnak megfelelő lemosót, tonikot és a nappali krémet is – részletezte a szakember.

Mint mondta, vendégei az év végi ünnepek közötti időszakban főként arckezelésre jelentkeztek be. – Azt látom, most mindenki inkább a bőrápolásra fordít nagyobb figyelmet, és nem a sminkelésre. Ha azonban mégis ünnepi megjelenésre vágyunk, akkor helyezzük előtérbe az év utolsó napján a fényes, a csillogós, a szemhangsúlyos sminkeket. Évek óta azt tapasztalom, hogy szilveszterkor bátrabbak a hölgyek, de azért fontos az is, hogy ízléses maradjon a megjelenés. Érdemes figyelembe venni a választott öltözék színét, stílusát, és ahhoz igazítani a sminket. A legjobb, ha a végeredmény tükrözi az egyéniséget – tette hozzá.

Lezárul egy szakasz

Jelen helyzetben a szépségről lehullhat a másoknak, a társadalmi elvárásoknak való megfelelés kényszere – erről már Lakner-Varga Edina pszichológus beszélt lapunknak. A szakember szerint most kevéssé dominál a visszajelzések általi megerősödés igénye, a szerepjátszás, hogy láttatni akarjuk magunkat. – Az idén beszorul a szilveszteri ünneplés a négy fal közé, így hangsúlyosabb lehet az önazonosság, az önmagunkkal való törődés és az ebből fakadó megelégedés. Lehetőségünk adódik megélni egy eseményt lelassulva, bezárkózva, talán befelé és a közvetlen környezetünkre figyelve. Ha rendezett otthonban tesszük mindezt, önmagunkat sem elhanyagolva, bizonyos rituálékkal kísérve, akkor az ünnep kiemelkedik a hétköznapok sorából. A szépség nem csupán esztétikai élmény, az eléréséhez vezető út öngondoskodásként és egyfajta tiszteletadásként is értelmezhető. Maga az elkészülési folyamat és az eredményeképpen létrejövő harmonikus megjelenés hozzájárulhat az óév búcsúztatásának érzésvilágához. A szilveszter elérkeztével az a benyomásunk, hogy az élet egy szakasza lezárul. Fogadalmakkal lendületet véve, teljes harci díszben tehetjük meg az első lépéseket egy új kezdet felé – mondta.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában