tippek karanténra

2020.11.12. 20:56

Mivel foglaljuk el magunkat otthon?

Berettyán Sándor színész ad tanácsot koronavírus-járvány idejére a fiataloknak.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az év első szakaszában azt gondoltuk, a 2020-as esztendő végére már csak rossz emlék marad a hónapokig tartó karantén. Sajnos ez nem így történt, a koronavírus-járvány jelenleg is az életünk része, és többek között rajtunk is múlik, meddig kell együtt élnünk vele.

Minden korosztály nagyon nehéz helyzetben van, de a fiatalok azok, akik leginkább szeretnek közösségi életet folytatni: találkozni a barátokkal, együtt szórakozni, filmezni. Azonban az utóbbiak azok, amelyek most nagyon kerülendők, ezért is kerestük fel Berettyán Sándort, ossza meg lapunkkal a jövőbeli karanténterveit, illetve fogalmazza meg gondolatait, hogyan látja, miként hatnak korunk fiataljaira a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések.

A balmazújvárosi színész – aki egyébként az elmúlt időszakban is több szerepben játszott a Nemzeti Színházban – azt tanácsolja, tartsuk be a szabályokat, hiszen csak akkor tudjuk megvédeni rokonainkat, idősebb hozzátartozóinkat.

Lehetőségek tárháza

– Sokan nem gondoltuk volna, hogy visszatérnek az első hullám idején alkalmazott szabályok, viszont nagyon úgy néz ki, hogy jelenleg még inkább oda kell figyelnünk egymása. Amíg év elején többeknek nem volt még olyan távoli ismerőse sem, aki elkapta volna a vírust, most minden bizonnyal ezt kevesen mondhatnánk el. Ezért is tartom fontosnak, hogy komolyan vegyük az intézkedéseket. Rengeteg olyan embert tudnék megemlíteni az ismerőseim, kollégám és barátaim közül is, akik túl vannak a járványon, a tavaszi időszakban pedig konkrétan egy olyan embert sem ismertem, aki átesett volna a víruson, ami azt jelenti: itt az ideje, hogy összetartsunk – fogalmazott elöljáróban a Naplónak.

Borzasztó nagy a fiatalok felelőssége, a színész szerint pedig ezt meg kell mindenkinek értenie, és hasonlóan cselekedni, mint év elején. Nem tudunk mást tenni, mint eleget tenni az intézkedéseknek, és bízni abban, hogy jól alakulnak a számok. – Az ünnepek mindenkinek nagyon fontosak, biztosan senki nem szeretne virtuális köszöntésekkel készülni karácsonykor, ezért is kell most nagyon vigyázni. Arra kell gondolnunk, hogy egyszer már fel tudtuk venni a harcot a vírussal, és le tudtuk győzni saját félelmeinket, és biztos vagyok benne, hogy másodszorra is sikerülni fog. Az első hullám alatt sokan új hobbit találtak maguknak, új terveket szőttek, és bizonyára akad a sok közül olyan is, amit nem valósítottunk meg, így hát nincs más dolgunk, mint újra elmerülni a tennivalókban. Nézzük meg újra a kedvenc sorozatunkat, vegyük elő és olvassuk ismételten el azt a könyvet, ami eddig a legnagyobb hatással volt ránk, és persze ne feledkezzünk el az egészségünkről sem, az otthoni edzést csak javasolni tudom – fűzte hozzá. Ezután felhívta a figyelmet a 21. századunk lehetőségeire; úgy véli, ezeket most lehet és kell is kihasználni: – Jómagam a kezdeti időszakban is tartottam a kapcsolatot a barátaimmal, családommal, ma már nem kell ahhoz találkozni, hogy egy jót nevessünk együtt úgy, hogy lássuk is egymást. Bátran használjuk a videóhívást, akár többen is tudjuk egyszerre tartani a kapcsolatot, nem szabad elkeserednünk, találkozzunk virtuálisan – mondta.

Nem szabad elveszni

– A jelenlegi helyzet „belekényszeríti” a fiatal generációt abba, hogy felnőjön, illetve megtanítja őket arra, hogy felelősséggel tartozunk egymásért. Nem szabad elvesznünk, és csak a negatív dolgokra gondolni; biztos vagyok benne, hogy mindenki talál majd otthon hasznos elfoglaltságot. Egyszerű ételeket tudok főzni, de most lesz időm arra, hogy a kicsit bonyolultabb finomságok elkészítési módját elsajátítsam – árulta el.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában