Pofonegyszerű receptek

2020.11.09. 10:00

Így lesz a boszorkánykonyhából szépségszalon

A ráncok ellen kivivel, a selymes bőrért zabbal és citrommal vehetjük fel a harcot.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben Tapsonyi-Doros Beáta debreceni mesterkozmetikus útbaigazításával elmélyülünk az otthoni szépségápolás rejtelmeiben. A következőkben olyan recepteket ismertetünk, amelyek segítségével megóvhatjuk arcbőrünk szépségét az egyre hűvösebb idő viszontagságaitól. Ezekkel a környezetbarát módszerekkel, természetes összetevőket tartalmazó, házi készítésű kozmetikumokkal a mindennapok szennyeződései és fáradalmai ellen is hatásosan léphetünk fel.

Sokoldalú kivi

Dél-Kína nemzeti gyümölcse nagy mennyiségben tartalmaz B-, C-, és K-vitamint, továbbá természetes antioxidánsokat. Leturmixolva, cukorral összekeverve oltalmazó barátja bőrünknek, és amennyiben adunk egy kis olívaolajat az elegyhez, arcradírként is alkalmazható. A magas vérnyomással küzdők ne csak külsőleg alkalmazzák, hiszen elfogyasztva a kivi meglepően hatásosan ellensúlyozza a hipertóniát.

Tisztító mandula

Megszabadulni a cipőtől, levenni a melltartót és lemosni a sminket egy fárasztó munkanap után – az élet apró örömei, melyek valódi megkönnyebbülést nyújtanak a hétköznapok során. Ami az arcfesték eltávolítását illeti, természetes sminklemosó gyanánt ajánljuk a mandulaolajat, amely a kozmetikai ipar kedvelt alapanyaga, ugyanakkor önmagában is igen értékes.

A zab nem csak reggelire való!

Hiszen például arcpakoláshoz is kiváló. Mindössze egyharmad csészényire van belőle szükség, amelyhez fél bögre vizet keverünk, majd két-három percig állni hagyjuk. Ezután elkeverjük két evőkanál natúr joghurttal, két evőkanál mézzel és egy tojásfehérjével. Az így kapott masszát felvisszük az arcbőrünkre. Mielőtt lemossuk, tíz-tizenöt percen át hagyjuk, hogy kifejtse hatását.

Frissítő hámlasztás

Az egyik legüdébb gyümölcsünk a citrom, amely házi arcmaszk alapanyagaként legalább olyan frissítő, mint limonádéban egy forró nyári napon. Természetes formában tartalmaz AHA és BHA savakat, amelyek a natúr hámlasztás fő hozzávalói. Facsarjuk ki egy citrom levét, adjunk hozzá negyed bögrényi olívaolajat, majd negyed óráig pihenhet az arcunkra kenve. Olaj helyett akár mézet is használhatunk.

Karikás szemek ellen

Senkit sem szeretnénk eltéríteni a klasszikus megoldástól, vagyis az uborkaszeletek használatától, hiszen valóban hatásos. Duzzadt, karikás szemeink ugyanakkor némi reszelt nyers burgonyáért is hálásak lesznek.

Amennyiben gyors ébresztő hatásra van szükségünk, keverjünk el egy evőkanál darált kávét fél evőkanál mézzel és fél evőkanál aloe vera géllel. A szemkörnyékre kenve negyed órán át hagyjuk állni, majd élvezzük a visszakapott frissességet.

Vadász-Tari Nóra

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/eheto-arcpakolas-avagy-filleres-hadjarat-a-rancok-ellen-3715224/

https://haon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/kozmetikai-csodaszerek-a-konyhabol-szepitkezzunk-otthon-4490863/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában