masszív példányok

2020.09.11. 13:17

Szerencsések a pecások Apátiban, ezt legújabb zsákmányuk is bizonyítja

Az elmúlt napokban nagy halakat fogtak.

Gulyás Zsolt és huszonegy kilós hala | Fotó: Vmirjáncki József

A legsúlyosabb halat, egy 21 kilogrammosat, Gulyás Zsolt emelte ki a vízből. Társa, Sebő Gábor 11 kilogrammos halat akasztott. Ők mindketten Ohaton a 3-as tóban pecáztak. Kissé maradt le tőlük Sebő Lajos, aki Ártándon, a kavicsbányánál próbált szerencsét, ott 10 kilós halat fogott.

Ki a régit, ki az újat

A két fiatal pecás, Gulyás Zsolt és Sebő Gábor már a legújabb módszerrel, a bojlissal horgásznak. Ezzel nagyon nagy halat is lehet fogni, ám a zsákmányt gyönyörködés és fotózás után visszaengedik az éltető környezetébe. Addig is nagyon vigyáznak rá, hogy ne sérüljön meg.

Gulyás Zsolt és huszonegy kilós hala | Fotó: Vmirjáncki József
Sebő Gábor és a tizenegy kilós zsákmánya | Fotó: Vmirjáncki József

Az idősebb pecás, Sebő Lajos, aki már több évtizede horgászik a hagyományos módon. Ő azt mondja, marad a régi eljárásnál, a horogra is legtöbb esetben kukoricát helyez. Nem panaszkodik, az eredmény nem marad el. Ezt mutatja a legutóbbi fogása is.

Sebő Lajos a tízkilós ponttyal | Fotó: Vmirjáncki József

Mindhárman munka utáni pihenésnek, kikapcsolódásnak tartják a horgászatot. Nagyon egészséges elfoglaltság, vallják mind a hárman. Mindegyik a saját pecázási módszerére esküszik. Fontos az, hogy milyen csalit tesznek a horogra, hogyan csalogatják a halakat a bedobott horog közelébe. Ők egymás között nem titkolóznak, együtt járnak horgászni.

VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában