Videóval

2020.09.01. 15:34

A szemizmai is fájtak – egy debreceni vlogger koronavírus-beszámolója

Ádámtól első kézből kaphatunk információt arról, hogy a pozitív tesztet követően mi történik egy koronavírus-fertőzöttel.

Fotó: Youtube / TS Channel

Ádám, a TS Channel YouTube-csatorna vloggere videóban mesélte el, mit élt át az elmúlt három hétben, miután kiderült, hogy elkapta a világjárványért felelős COVID-19 vírust. A debreceni srác a Balatonnál nyaralt a barátaival, amikor az egyikük megfertőződött és belázasodott. Már ekkor ekkor felmerült bennük a gyanú, hogy az új típusú koronavírus okozhatta a betegséget, amikor másnap estére Ádám, majd aztán egy harmadik barátjuk is lázas lett – számolt be a dehir.hu.

Egy kórházban végzett teszt hamar igazolta félelmüket, az elsőként megbetegedett barátjuk szervezetében ugyanis kimutatták a koronavírus jelenlétét, így mindannyian karanténba kényszerültek. Persze csak azután, hogy betegen hazaverekedték magukat a magyar tenger partja mellől egy zsúfolt vonaton, ahol szabad ülés híján az egyik kocsi előterében utaztak. Hazatérését követően Ádám szorgos vlogger módjára gyártotta a videókat, amelyekben rendszeresen beszámolt mindarról, ami a nyaralás utáni hetekben történt vele.

„Senkinek nem kívánom ezt”

– szögezte le a bejelentkezéseiből összevágott mintegy negyed órás felvétel elején, amelyben sorra vette, milyen tünetek kínozzák.

„Folyamatosan hőemelkedésem van, ráz a hideg, fázok, a bőröm érzékeny”

– folytatta, majd hozzátette, ezekhez nem sokkal később köhögés, valamint hát- és hasfájás is társult.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=g3dVLkT165I&feature=emb_title

A felvételen mindezen túl olyan hasznos információk is elhangoznak, amelyekről az esetek döntő többségében csak az érintettek tudnak. Ádám aprólékosan kitér mindenre: a karanténba kerülés menetétől kezdve a tesztelés kellemetlenségein át a hatósági ellenőrzésig. A kötelező karantén betartását ugyanis valóban ellenőrzik, a fertőzöttek az ingatlan bejárati ajtaját nem léphetik át.

A fiatal srác saját példáján okulva végül egy tanácsot is megfogalmazott mindazoknak, akik hasonló cipőben járnak, miszerint jól osszák be a karanténban töltött időt, mert az bizony nagyon hamar eltelik a semmittevéssel...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában