jegyzet

2020.08.06. 14:17

Jutalom, játék

Szakál Adrienn

Gyengédség, odaadás, törődés. Sokan abban a tévhitben nevelnek gyereket, hogy a gyengébb nem javarészt férfiak által dedikált fogalmai előtt fejet hajtva ezt kell érezniük, ha elérkezik az anyaság ideje. Aki a gyermekvállalástól várja el önnön nőiességének kiteljesedését, az csalódni fog. Nővé csak az válik, aki időközben felismeri teremtő, éltető erejét és azokat az energiákat, melyek bearanyozzák a világ mindennapjait. Ma már tudjuk, hogy olyan emocionális értékeket, olyan tudást adhatunk át akár a társadalomnak, akár a saját gyerekeinknek, melyek felülírják a vasalt zoknit és a körbeturnéztatott önfeláldozást. Ha úgy hozza az élet, hogy nem a saját szülötteinknek adhatjuk át, amit a Vénuszról hoztunk, lesz rá más jelentkező. Nézzünk csak szét a világban, mikor volt nagyobb szükség az empátiára, a gondoskodásra, az élet éltetésére, a tesztoszteron nélküli határozottságra?

Annyira születünk nőnek, mint amennyire anyának. Életfogytig tartó önismereti munka ez, és megtapasztaltam, hogy odabent, bennünk kell megtörténnie. Az anyaság nem nélkülözhetetlen mérföldkő, de az a hivatás lehet, melyben leginkább otthon érezhetjük magunkat. Jutalomjáték.

Szakál Adrienn

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában