220 centi, 90 kiló

2020.06.18. 16:09

Valóságos harcsaszörnyet fogtak a Hortobágyon

A közel egymázsás óriást másfél órán át fárasztották.

Fotó: Szabó Bence-archív

Komoly rutinnal rendelkező horgászok irigykedhetnek arra a három fiatalemberre, akik kedd éjjel egy ritkán látott méretekkel rendelkező harcsát akasztottak le a horogról az Ohat III. horgásztó partján. A 21 éves Szabó Bence, valamint két jó barátja, Lisztes Márkó és Kovács Tibor nem is sejtették, milyen kalandos éjszaka elé néznek, amikor elindultak, hogy belógassák a csalit a bajszosoknak.

„Este tíz után néhány perccel csengőszóra lettünk figyelmesek. A nadállyal felcsalizott szerelékünk szűk másfél óra fárasztás után egy 220 centiméteres, 90 kilós harcsát adott. A fárasztása hihetetlen élmény volt! Az erőfeszítéseinknek meg lett a gyümölcse”

– mesélte büszkén Bence, aki gyermekkora óta rajong a horgászatért.

Fotó: Szabó Bence-archív

Egyből rekord

A történet pikantériája, hogy Bence kicsi korától kezdve pontyra horgászott, és mindössze egy hónappal ezelőtt tért át a harcsára. Kezdők szerencséje – gondolhatnánk, de nincs szó ilyesmiről, hiszen a fiatal horgász már egy héttel ezelőtt is hatalmasat akasztott: egy 55 és fél kilogramm súlyú harcsa kifogásával múlt időbe tette az eddigi, 49 kilós nagyrábéi tórekordot.

Csak megcsodálták

Aki azon tűnődik, vajon halászlé vagy harcsapaprikás készült a grandiózus hortobágyi ragadozóból, az rossz lóra tett – csakhogy az állatvilág hasonlatainál maradjunk. A zsákmány sorsa után érdeklődve ugyanis megtudtuk,

az „ismerkedés” és elmaradhatatlan fényképezkedés után a fiúk tiszteletteljesen visszaadták a hortobágyi halastó szörnyének szabadságát, így a történet minden szereplője boldogan távozhatott.

Tari Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában