óvatosabb vendégek

2020.05.14. 07:30

Maszk, kesztyű, fertőtlenítő: lassan a debreceni szépségszalonokba is visszatér az élet

Fokozottan figyelnek a higiéniára.

Fotó: illusztráció /Shutterstock

Újból kinyitottak a szépségszalonok a cívisvárosban. A koronavírus-járvány miatt érvénybe lépett korlátozások ellenére a fodrászatokat és körmösöket engedték működtetni, de sok vállalkozó vendég nélkül maradt, illetve saját és családja egészségét féltette, ezért kénytelen volt zárva tartani. Csaknem egy hónap után bár lassan, de visszatér az élet ezen szolgáltatást nyújtó szakmákban is. – Március 28-án tettünk lakatot a szalonra, s április 23-án nyitottunk meg heti pár napra. Vállalkozóként ezt az egy hónap jövedelemkiesést természetesen megéreztem. Nagy segítség volt, hogy a szalon bérbeadója is segített, illetve, hogy a járulékok megfizetését elengedte a kormány, bár hozzá kell tennem, nulla forint bevétel mellett nem is tudtam volna fizetni. Szerencsére a férjem folyamatosan dolgozik, így a megélhetésünk nem került veszélybe, s azzal, hogy otthon maradtam, a tanulásban tudtam segíteni a gyereknek – fogalmazott Kissné Éva kozmetikus.

Csak keveseket nem izgat

A szakembert arról is kérdeztük, mit tapasztal, mennyire mernek a vendégek ismét kezelésekre járni. Kissné Éva elmondta, neki sok idős, krónikus beteg vendége van, akik értelemszerűen most nem járnak, de úgy tűnik, a rendszeres kozmetikába járók – akik nem tartoznak a veszélyeztetett korosztályba – is sokkal óvatosabbak.

„Azok, akiknek a járvány előtt minden kezelést meg kellett csinálnom, most arckezeléseket, arcmasszázsokat ők sem kérnek”

– hozta a példát. Hozzátette: minimális azok száma, akiket nem érdekel a járvány.

A kozmetikus is mindent megtesz azért, hogy minimalizálja a fertőzés veszélyét, ezért hacsak nem valamilyen arckezelést végez, nemcsak neki, hanem a vendégnek is maszkot kell viselnie. A folyékony szappant fertőtlenítővel keverik, sűrűn szellőztetnek, de ha jó az idő, inkább folyamatosan nyitva van az ajtó. – Az eszközök fertőtlenítése pedig természetes, hiszen annak már a koronavírus megjelenése előtt is alapból meg kellett történnie – hangsúlyozta.

Mint minden szalon

Vajas Andrea fodrász kérdésünkre elmondta, ugyanúgy működnek, mint minden szalon, vagyis mindenki maszkot és gumikesztyűt visel, nagyon figyelnek a fertőtlenítőszeres takarításra.

„Bár nyitva vagyunk, úgy látom, sok időre van még szükség, mire minden visszaáll a megszokott kerékvágásba”

– jegyezte meg.

PTZ

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában