Tippek unaloműzéshez

2020.05.30. 15:17

Egyszerű benti játékok az esős időszakokra

A kijárási korlátozások enyhítésének köszönhetően végre a gyerekek is több időt tölthetnek a szabad levegőn, ám az időjárás néha közbeszól.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A szeles, esős idő nem kedvez az önfeledt kinti játéknak. Ilyenkor jó, ha a szülő tarsolyában van néhány kreatív játék, mely a négy fal között is játszható.

Bújócska

Az egyik legegyszerűbb és megunhatatlan játék a bújócska. Minél nagyobb a lakás, annál élvezetesebb a játék, bár a tapasztalatok szerint a kis óvodást egy apró lakásban is sokáig lefoglalja.

Szembekötős

Nem mindig rossz a sötétben tapogatózni, főleg ha a szembekötős játékról van szó. A legkisebbeknek adjunk a kezükbe tárgyakat, melyeket ki kell találniuk, míg a nagyobbakkal akár fűszernövényeket is kóstoltathatunk (bazsalikom, petrezselyem stb.), vagy emberi arcokat is rajzoltathatunk. A végeredmény biztosan mosolyt csal az arcokra.

Hideg-meleg

A szülők is valószínűleg emlékeznek gyerekkorukból a hideg-meleg játékra. Nincs szükség sok eszközre, mindössze válasszunk ki egyetlen tárgyat, amit eldugunk valahol a lakásban. A keresőszavakkal kell irányítani a gyereket: ha közel van az adott tárgyhoz, akkor a „langyos”, „melegszik”, „meleg”, „forró”, „tűzforró” jelzőkkel kell segíteni a keresőt. Ha messze van tőle, akkor pedig a „hideg”, „jéghideg” szavak segítik megtalálni a megfelelő irányt.

Bunkerépítés

A gyerekek nagy kedvence a bunkerépítés, melyhez mindössze székekre, párnákra és takarókra van szükség. Egy-egy ilyen kuckóval órákra lefoglalhatók a csemeték.

PTZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában