science café

2020.03.02. 14:10

A nők egészsége kerül a fókuszba

Intim, elsősorban hölgyeket érintő témával foglalkozik következő, szerdai rendezvényén a Debreceni Egyetem tudományos sorozata, a Science Café, amelyben „Legyél a saját nőgyógyászod!” címmel Márkus Bernadett, a Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet tudományos segédmunkatársa tart előadást.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

– Előadásom célja, hogy megismerjék az emberek azokat a természetes ovulációs módszereket (Billings-, Creighton- és FEMM), amelyek segítségével a hölgyek – serdülő kortól egészen változó korig – nyomon követhetik női ciklusuk eseményeit, amelyek alkalmazásával nemcsak egészségesebb életet élhetnek, hanem társas kapcsolataikat is teljesebbé, örömtelibbé tehetik – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Márkus Bernadett.

A módszer a méhnyak által termelt életelixírre, a méhnyaknyákra épít. Miután megtanulja a nő felismerni és megkülönbözteti a nyák típusait, teljes biztonsággal meg tudja állapítani, hogy termékeny fázisban van-e, avagy sem, illetve nyomon tudja követni, a négy legfontosabb női hormon – a follikulus stimuláló hormon (FSH), a luteinizáló hormon (LH), az ösztrogén és a progeszteron – működését.

– Ezen információk birtokában a párok tudatosan tervezhetik a gyermekáldást, vagy természetes módon védekezhetnek is ellene. Ugyanolyan hatékony, mint a fogamzásgátló szerek, azonban óriási előnye ezekkel szemben, hogy nincsenek mellékhatásai. Emellett a módszer másik előnye, hogy a nő egészségügyi állapotáról is képet ad, hiszen segítséget nyújt a hormonális problémák korai felismerésében, valamint a meddőség kezelésében – hangsúlyozta a szakember.

Időpont: 2020. március 4. szerda 17 óra

Helyszín: Csapó utcai bevásárlóközpont könyvesboltja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában