Kampány a mellrák ellen

2019.08.28. 18:40

Nők a nőkért Debrecenben

Sportolók is csatlakoztak a jótékonysági, mellrák elleni felhíváshoz.

Fotó: Molnár Péter

Közös mellrák elleni kampányt kezdeményezett a Debreceni Karitatív Testület és a felnőtt 3x3 női kosárlabda magyar válogatott csapata – jelentette be az esemény szerdai sajtótájékoztatóján dr. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Karitatív Testület társelnöke.

Debrecenben hétfő óta újra a 3x3-as kosárlabdáé a főszerep a főtéren. Széles Diána elmondta, ennek apropóján jött az ötlet, hogy közös erővel hívják fel a nők figyelmét a mellrák veszélyeire. A magyar válogatott női kosárlabda csapata a sport mellett örömmel szakított időt a karitatív ügyre is.

A jótékonysági akció keretében Medgyessy Dóra eredeti – autogramokkal ellátott – válogatottbeli mezét árverésre bocsájtják, melyre egy hónapon keresztül lehet licitálni a karitatív testület honlapján.

Széles Diához régi barátság fűz, hiszen egykor együtt kosaraztunk. Amikor megkeresett ezzel a kezdeményezéssel, nem volt kérdés, hogy a lányokkal csatlakozunk hozzá. Nagyon fontos a megelőzés, és azt gondolom, hogy mint élsportolók ezzel példát is tudunk mutatni

– mondta a Naplónak a debreceni születésű Medgyessy Dóra.

A felhívás szeptember 1-től indul, a mezre bárki licitálhat, egészen október 1-ig. A mellrák elleni küzdelem havában a befolyt összeget pedig a Holnapom Egyesület kapja meg, ezzel is támogatva őket abban a küzdelemben, melyet nap mint nap folytatnak a debreceni nőkért.

Mi, lányok szeretnénk kiállni a debreceni nőkért, hiszen egyre többen küzdenek mellrákkal – mondta Széles Diána. A csapattal közösen szeretnénk, ha minél több nőhöz eljutna az a fajta egészségtudatos szemlélet, mellyel megelőzhető a mellrák. A betegség sok esetben azért válik halálos kimenetelűvé, mert a nők nem figyelnek eléggé magukra, nem tartanak havonta egyszeri önvizsgálatot, pedig életmentő fontosságú ez az apró lépés – mondta a testület társelnöke.

LB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában