Telefonnal fotóztak

2023.01.26. 12:28

Nánási Pál tehetségkutatóján szerepelt a hajdúszoboszlói Szilágyi Ákos

A Nánási famíliát mindenki ismeri, Ákos még dolgozott is velük.

Szilágyi Ákos a Nánásiék-féle fotós tehetségkutatón indult

Forrás: Szilágyi Ákos-archív

Két évvel ezelőtt is útjára indult a Big Shot, Magyarország első fotós tehetségkutatója, mely legjobbjai közé bekerült a hajdúszoboszlói Szilágyi Ákos is, aki mentorként dolgozott együtt a kijelölt párjával. A versenyben a profik és az amatőrök együtt, párokban versenyeztek. Egy plusz csavar is volt a feladatokban: mobiltelefonnal kellett képeket készíteni. 

Az első szériáról már eleve tudtam, abban szerepelt egy távolabbi ismerősöm férje. A második évadra – amiben szerepeltem – végül egy ismerősöm hívta fel a figyelmem a jelentkezési határidő előtt egy nappal. Noha általánosságban mindig távol maradok a pályázatoktól, versenyektől és hasonlóktól, most beadtam a derekam

 – idézte fel portáluknak Ákos a versenyre való jelentkezés részleteit. A hajdúszoboszlói fotóst teljesen sokkolta, amikor megtudta, hogy több száz jelentkező közül bekerült a versenybe. Egy baráti összejövetelen volt éppen, amikor barátnője kiszúrta, hogy a Nánási család élőzni fog és bejelentik a beválogatott versenyzőket. – Azt éreztem, hogy de jó, közönség előtt jön majd a csalódás, aztán léphetünk tovább. Amikor pedig elhangzott a nevem, és kiderült, hogy a mentorok közé választottak be, nem tudtam megszólalni – nevetett. Nánási Pál nevét egy ország ismeri, a szakmájából adódó számos elismerés kapcsán is, valamint feleségét, Ördög Nórát sem kell bemutatni. Ákostól arról érdeklődtem, milyen volt egy népszerű emberrel együtt dolgozni.

Már a személyes válogató alkalmával is meglepett, hogy olyan őszinte mosollyal nyújtott kezet, mintha együtt őriztünk volna disznót. A verseny alatt pedig aktívan körülöttünk mozgott, és bármire volt szükségünk, azonnal adta hozzá az eszközt. Nem sok segítőkészebb embert láttam még a szakmában – vallja.

Szilágyi Ákos az utolsó pillanatban jelentkezett a versenyre
Forrás: Szilágyi Ákos-archív

– Sajnos a hét pár közül mi voltunk az első forduló után kiesők. Az 1+1 óra (fotó és utómunka) rendelkezésre álló idő feladta a leckét, teljesen szokatlan volt ilyen jellegű nyomás alatt dolgozni, és ezzel párhuzamosan mint mentor is próbáltam megállni a helyem – emlékezett vissza Ákos. Elmondta, magáról tanult a verseny során a legtöbbet. Első kézből tapasztalhatta, milyen mentori szerepben lenni.

Mivel már előtte is kacérkodtam az oktatással, azóta csak még inkább bennem van, hogy a legjobb tudásom szerint ápoljam és védjem a fotózás értékeit, ennek egyik alappillére az utánpótlás edukálása: valódi és fundamentális tudás átadása kiskapu, trükkök helyett

 – fogalmazott a terveit illetően. Mint megtudtuk, Ákos most tapossa a fotózás szakmában a hatodik évét, és a kedve szerint bármit fotóz, hiszen szenvedélye a képalkotás, és imádja a zárszerkezet kattanásának hangját. Üzleti szegmensben is dolgozott már sokféle projekten, leginkább esküvőket, portrékat,  valamint rendezvényeket fotóz, illetve üzleti és reklámanyagokat is készít. 

Szenvedélye a képalkotás
Forrás: Szilágyi Ákos-archív

ND

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában