Rengeteg tartozása volt

2022.12.02. 08:42

Damu Roland kislánya néhány zoknit és alsónadrágot, valamint tetemes adósságot örökölt

A néhai színész két idősebb gyermekét nem találták meg.

Forrás: MTI-archív

Közel egy éve, hogy elhunyt Damu Roland, a debreceni születésű színész, de még csak most tisztázódott, ki és mennyit örökölhet utána. Noha a Jóban Rosszban néhai sztárjának három gyermeke született, a két idősebbet nem tudták megtalálni, így az egyetlen örökös a most hétéves Maja, akinek csak fél évvel édesapja halála után mondták el, hogy Damu nincs többé. Az örökösödési ügy lezárását több tényező is nehezítette – írja a Bors.

– Roland korábbi bejelentett lakcíme a XV. kerületben van, ahol a nagynénje élt, ott azonban már nem lakik senki, a lakás ugyanis kiégett. Ideiglenes lakcímként egy VI. kerületi lakás címe is meg volt adva, ám Roland ott sem lakott, így visszautalták az eljárást a korábbi kerületbe, de ezzel csak ment az idő – magyarázta a Blikknek a kis Maja gyámja, Katalin, aki azt is elárulta, Damu fiai miért maradtak ki az örökségből. – Benjámint a hivatalos irat szerint örökbe fogadhatták, más néven élhet, nem találták, ahogy Andort sem. Roland édesapját is megkeresték, ám ő sem tartotta vele a kapcsolatot, lehet, hogy külföldön él. Így lett az egyetlen hivatalos örökös Maja.

Adósság maradt rá

A kislány gyámja lemondott az örökségről, az ugyanis javarészt tartozás. Damu után ugyanis tíz pár zokni, három alsónadrág, egy ágynemű huzattal, egy márkás napszemüveg, egy Samsung tévé, néhány óra és egy gitár, valamint közel nyolcmillió forint adósság maradt hátra. Ez utóbbinak egy része épp tartásdíj. A portálnak Katalin elmondta, négymillió forint a gyerektartás, és a gyerek három fél milliónyi kölcsönt is örökölt, ami miatt Roland egykori párja polgári peres eljárást indított. Hozzátette, Damu emellett pénzintézetektől is felvett több százezer forint köcsönt. Ez utóbbi kapcsán megjegyezte: nem is érti, hogy kaphatta meg, amikor még bejelentett munkahelye sem volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában