Jótékonyság

2022.01.28. 18:49

Összehozza a támogatókat a rászorulókkal Soma Mamagésa

Spitzer Gyöngyi alkotóművészek segítségét kéri egy jó ügy érdekében.

Forrás: Spitzer Gyöngyi-archív

Forras: Spitzer Gyöngyi-archív

Spitzer Gyöngyi, alias Soma Mamagésa, a debreceni születésű előadóművész a napokban segítséget kért közösségi oldalán. Ahogyan arról már korábban írtunk, fontosnak tartja, hogy hátrányos helyzetben élőkön segítsen, és erre hívja fel követői figyelmét is. 

 

– Ismét kérek, keresek. Most kétfajta ügyhöz várok embereket, mindkettő a Segítek egy családot szolgálatomhoz köthető. Tavaly karácsony előtt az egyik önkéntesünk, Krassó Barbara javaslatára létrehoztuk a Művészeti piac című topikot a Segítek egy családot oldalunkon. Itt kiválaszthatod a neked tetsző művészeti alkotást a piactérről, majd kiválaszthatsz egy rászoruló családot a Segítek egy családot oldalról. Az alkotás árát a kiválasztott családnak küldheted el. Az összeg nem a művészekhez kerül, hanem a családokhoz, ők pedig arra költik, amire a leginkább szükségük van. Idén ezt szeretnénk az élmény adás-vevés lehetőségével is bővíteni – derül ki Soma bejegyzéséből, melyet az Instagram-oldalán tett közzé. 

 

Spitzer Gyöngyi a Napló megkeresésére elmondta, olyan művészeket, illetve olyan élményt, avagy tudást adni tudó szolgáltatókat keresnek, akik alkotásukat vagy valamilyen élmény megvételi lehetőségét adják ajándékba – amivel a vásárló az általa kiválasztott családot fogja támogatni. (Ez lehet egy rajztanfolyam vagy tánc, jóga és így tovább.) 
– Hozzávetőleg 2019 márciusában jött az ötlet, hogy miként szeretnék segítséget nyújtani másoknak. Olyan oldalt akartam létrehozni, amelyen a rászoruló és a támogató direktben kapcsolódhat egymáshoz. Ezek után minden segítség úgy jött, mint ahogyan puha vajban megy a kés – fogalmazott lapunknak. Mint megtudtuk, az elmúlt bő két évben több mint száz családon tudtak segíteni körülbelül ezer támogatónak köszönhetően, ezek a számok pedig jól mutatják a kezdeményezés sikerét – hangsúlyozta az előadóművész. 

 

– Magyarországon nagyon sok önzetlen, adni akaró ember van. Bevallom, engem meg is lepett, hogy ennyi szociálisan érzékeny, jó szándékú ember él köztünk – jegyezte meg. 

 

NE 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában