Madárbarát

2022.01.31. 11:36

Fűrészt és csavarhúzót ragadott Bódi Sylvi

Fészkeket készített.

Forrás: Bódi Sylvi közösségi oldala

Megmaradt faanyagból készített négy fészket a debreceni születésű modell, Bódi Sylvi a napokban. A fát dekopírfűrésszel méretre vágta, majd összecsavarozta, végül lazúrral kezelte, hogy időtálló legyen. Száradás után egy vadszőlővel borított falra fúrta. – Mostanában sokat látom őket itt, csipegetik a megaszalódott vadszőlőt. Egyébként  szeretik ezeket az elbúvos helyeket választani fészekrakáshoz – írta a közösségi oldalán, hozzátéve, a kertje igazán madárbarát. Vannak fecskefészkek és hét madáretető is.

Állandó vendégei közé tartoznak a tengelicek, kék cinegék, széncinegék, vörösbegyek, erdei pintyek, galambok, vadgerlék, verebek.

Forrás: Bódi Sylvi közösségi oldala

– Más fajok is vannak, csak azokat még nem sikerült beazonosítanom. Nagyon szeretem a madarakat! Télen örömömre szolgál nézni őket, ahogy sürögnek-forognak az etetők körül, nyáron pedig nem bírok betelni az édes kis énekükkel – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában