Hallgasd meg!

2021.11.19. 17:26

Új dallal rukkoltak elő Dánielfy Gergőék

Az énekes úgy érzi, ez a nóta az eddigi legjobb anyaguk.

Dánielfy Gergő és az Utazók koncert a Campus 3. napján

Fotó: Napló-archív

November 19-én megjelent Dánielfy Gergő és az Utazók közelgő nagylemezének legújabb dala, a Násztánc – osztotta meg a hírt rajongóival az énekes a közösségi oldalán.

Gergő úgy érzi, ez a szám az eddigi legjobb anyaguk.

A zenész nemrég beszélt a muzsika hátteréről és annak üzenetéről. Meglátása szerint sokszor jó, ha megbeszéli a barátaival a gondolatait, ám nehezére esik megnyílni. – Amiről beszélek, azok olyan problémák, amik tőlünk függetlenek és tőlünk függőek. Kérdés, hogy mennyire lehet szétválasztani. Az vagy, amit beengedsz az életedbe… – fogalmazott.

Az új dal refrénje pár szóból áll, de a legfontosabb, hogy „élni szeretnék!” Elmondása szerint régebben nem foglalkozott semmivel, a legnagyobb problémája az volt, hogy hova menjen ebédelni, beüljenek-e a barátokkal suli után mozizni, vagy kosárlabdázzanak. Nem jutottak el hozzá a nagyvilág hírei, mert nem érdekelte, vagy gyszerűen nem jutottak el hozzá. – Vannak a szorongásnak bizonyos fajtái, amit egy társaságból való kirekesztettség is okozhat, egy médiatömegből zúduló cunami, minden olyan hírrel, ami annyira fölösleges az életünkbe…, vagy egy szerelmi csalódás, amitől 3 hétig el tud odáig jutni az ember, hogy 2 kiflit eszik összesen. Egy olyan érzés, ami folyamat azt kérdezi; „Megfelelsz te ennek az életnek? Jó vagy ebben a játékban?” Nem tudom… – fogalmazott a benne kavargó gondolatokról Dánielfy Gergő, hozzátéve, azt viszont tudja, hogy amikor megírta ezt a dalt, tudta és nem feledte el azt, hogy mi van az élni szó mögött, de „mégis a fő szál az ott volt, hogy viszont szeretnék! Élni szeretnék!” – zárta sorait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában