Nagy nyilvánosság előtt

2021.11.20. 12:00

Lengyel–magyar válogatáslemezen szerepel a Nyughatatlan

Izgalmas összeállítás lett, többféle műfajjal.

Több népszerű hazai és lengyel előadó mellett a debreceni kötődésű Nyughatatlan zenekar három angol nyelvű saját szerzeménye is felkerült egy nemzetközi válogatáslemezre, melynek címe a „Hungarian & Polish Vintage Rock & Roll Collection” – értesült a Napló Kovács Kornél zenekarvezetőtől. A kiadványon tizenegy zenekar (Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, Louisiana Double, Blueberry Hill, Box Canyon, The Harpagans, Redneck Roadkill, B15 Rockabilly trió, King Cat Rhythm, Voodoo Allen, Surf Truckers) húsz szerzeménye található.

– Zeneileg azért izgalmas ez az összeállítás, mert egy műfajon belül sok olyan stílus megtalálható rajta, mint például a rockabilly, a psychobilly, a country vagy a rock and roll. A CD-n egyébként az angol nyelvű dalok mellett magyar és lengyel nyelvű szerzemények is vannak. Három dallal szerepelünk a lemezen, mind a három szerzeményünk korábban megjelent már magyar nyelven, ezért többeknek ismerősen csenghet. Nagyon szeretjük őket, külföldön és itthon is szoktuk játszani. A zenekarok közül megemlítem a The Harpaganst (PL), 2018-ban egymást követtük egy fesztiválon Jejkowicében, azóta tartjuk egymással a kapcsolatot – fogalmazott Kovács Kornél.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában