Nyújtsd a karod!

2021.10.19. 13:08

Véradásra buzdítanak Kowáék

Szavak helyett tettel mutatott példát a zenekar basszusgitárosa.

Fotó: Facebook / Kowalsky meg a Vega

Rászorulók gyógyulásához járult hozzá nemrég Jimmy, azaz Szórád Csaba. A Kowalsky meg a Vega basszusgitárosáról a zenekar hivatalos oldalán jelent meg egy fénykép, amelyen épp a karját nyújtja.

„Jimmy az egyik a csapatból, aki épp nem beteg. Ezért ő adhat vért. Jimmy nem is rest! Ő vért ad, hogy segíthessen másokon!”

- olvasható a bejegyzésben. Kowáék buzdítása egybevág a Magyar Vöröskereszt örökérvényű üzenetével, miszerint aki csak teheti, látogasson el mihamarabb véradásra és járuljon hozzá a vérkészletek feltöltéséhez. Ezt pedig bárki megteheti, aki elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be az 56. életévét, 50 kg-ot meghaladó súllyal rendelkezik és az elmúlt 56 napban nem adott vért. Hajdú-Bihar megyében az elkövetkezendő napokban többek között Tiszacsegén, Hajdúdorogon, Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón és Vámospércsen is élhetnek a lehetőséggel a donorok, de olyan kistelepülésekre is települnek véradások, mint Pocsaj, Gáborján vagy Zsáka. Az időpontok és helyszínek listája elérhető a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének honlapján.

Legyél olyan, mint Jimmy! Ha teheted, adj vért! – hangsúlyozza posztjában a Kowalsky meg a Vega.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában