halloween

2021.10.31. 10:00

Vámpírnak és Harry Potternek is beöltöznének a megyei zenészek

Megyénkbeli színészeket, zenészeket kérdeztünk arról, minek öltöznének be október 31-én.

happy family mother father and children in costumes and makeup on a celebration of Halloween

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Napjainkban egyre kedveltebb esemény hazánkban a halloween, melyet október 31-én ünneplünk. Amerikában az 1900-as évek elejétől vált igazán népszerűvé, de sokkal régebbi ünnep. A kelták hite szerint ezen az estén a holtak szellemei visszatérnek. Ez a szokás főként az angolszász országokban terjedt el, azonban a mozifilmeknek, képregényeknek köszönhetően több nemzetben is közkedveltté vált.

Egyre többen szerveznek halloweenbulikat, készítenek töklámpásokat, sőt, nem ritka, hogy ijesztő jelmezeket öltenek magukra október 31-én. Megkérdeztünk néhány megyénkbeli színészt, zenészt, mit gondolnak az ünnepről, illetve kíváncsiak voltunk: ha ilyen partira invitálnák őket, milyen álruhát vennének fel, minek öltöznének be. Dánielfy Gergő színész, énekes elmondta a Naplónak, nem volt még szerencséje hasonló bulihoz, de nem utasítaná vissza a meghívást. – Biztosan vámpírnak öltöznék; lehet, hogy most meglepődnek az olvasók, de az Alkonyat című film nekem nagyon tetszett, mondhatni, akkoriban az egyik kedvencem volt. A horrorokat annyira nem kedvelem, mivel egyszer láttam egy nagyon félelmetes alkotást, azóta nem is igazán vonzanak a hasonlók. A filmben, amelyet még évekkel ezelőtt láttam, egy kislány kísértett mindenkit, utána hetekig „megjelent” a főhős a szobámban, szóval inkább távol tartom magam a hasonló sztoriktól – jegyezte meg mosolyogva.

Markovics Kristóf „Vits” énekes imádja a varázslós filmeket, szóval ő biztosan Harry Potter lenne. Számára nagyon meghatározó volt a fantasy műfajú regénysorozat. Kiskorában várta, hogy a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolából megérkezzen a levél, melyben az áll: felvételt nyert! – Sajnos nem kaptam „behívót”, így nem tanultam meg varázsolni sem, ennek ellenére úgy gondolom, bármik lehetünk, amik csak szeretnénk! – hangsúlyozta, hozzátéve, nincs semmi gond az ilyen összejövetelekkel, egy közös tökfaragást nagy beszélgetésekkel lehet megfűszerezni, s erre mindannyiunknak szüksége van.

Posta Máté, a Bad Habit gitárosa elmondta, volt már ilyen összejövetelen, de ott nem volt kötelező beöltözni. – Ha újra elmennék egy ilyesfajta összeröffenésre, vinném magammal a barátaimat is. Biztosan kitalálnék valami frappáns öltözetet, de nincs olyan horrorfigura, akinek szívesen magamra ölteném a ruházatát – mondta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában