Videóval

2021.06.01. 12:50

Űrmese a Zoralltól a legifjabb rockereknek

Különleges meglepetéssel rukkolt elő a Koroknai Árpád fémjelezte zenekar.

Fotó: YouTube / Zorall zenekar

Nem mindennapi videóval lepte meg legfiatalabb rajongóit a Zorall. A gitáros, Barbaró Attila ötlete nyomán gyermeknap alkalmából „rajzfilmköntöst” öltött a Fémforgácsok lemezről ismert Űrmesék című szerzeményük. Az animált képsorok Pál Balázs illusztrációiból készültek, aki sajátos stílusában kiegészítette a dalban megelevenedő történetet, így igazi mese lett belőle – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">olvasható a Zorall hivatalos Facebook-oldalán.

A humorral fűszerezett kisfilm visszarepíti nézőit az űrverseny időszakába, amikor a két szuperhatalom, az Amerikai Egyesült Államok és a Szovjetunió rivalizálása átlépte az atmoszférát. Rajzfilmfigurák bőrébe bújtatva olyan történelmi alakok tűnnek fel, mint Malinovszkij, Hruscsov és Koroljov, valamint Lajka kutyát is láthatjuk, amint szkafanderbe burkolózva csontot rágcsál a Hold felszínén. Aztán ugrunk egy nagyot az időben és megfordulunk a floridai Kennedy Űrközpontban, ahol Elon Musk társaságában rakétakilövés szemtanúi lehetünk, valamint találkozhatunk a volt és jelenlegi amerikai elnökkel is. Kell ennél több egy Űrmeséhez?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában