tribute band

2020.11.03. 13:47

Az Evermind igyekszik ott folytatni, ahol a Nirvana abbahagyta

A debreceni Evermind – Nirvana Tribute zenekar 2019-ben azzal a céllal alakult, hogy színpadra vigye a legendás seattle-i alternatív rockzenekar – a Nirvana – mára klasszikussá vált zseniális zenéjét.

Fotó: Bobál Kati-archív

Mivel több mint 25 év telt el Kurt Cobain halála óta, elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy újra kézbe vegyük a hangszereinket, és felidézzük az MTV generáció legsikeresebb bandájának legszebb pillanatait – ismertette honlapunkkal az együttes részéről Nagy Gergely.

A zenekart Balogh István énekes-gitáros, Kis György basszusgitáros, Krecz László dobos és Nagy Gergely gitáros alkotják, akik 2005 és 2009 között már zenéltek együtt. Abban az időszakban a saját számaik mellett rengeteg Nirvana dalt adtak elő a koncertjeinken, azonban maguk sem gondolták volna, hogy 10 évvel később is ennyire jól fognak szórakozni, miközben ezeket a számokat játsszák.

Fotó: Halics Szofi-archív

Mint ahogy azt közölték, az együttes repertoárját főként az ismertebb dalokból állították össze, de törekszenek arra, hogy a zenekar teljes pályafutását be tudják mutatni. Igyekeznek ott folytatni, ahol 1994. március 1-jén a Nirvana abbahagyta.

A 2020-as évben rengeteg koncertjük hiúsult meg a Covid-19 járvány miatt, a fővárosban, illetve több vidéki településen voltak lekötött fellépéseik, azonban mind közül a legfájóbb talán a Campus Eleven elmaradása volt, ugyanis itt mutatkozhattak volna be a debreceni közönségnek először. A tavaszi karantén időszak alatt elkészítették a Nirvana utolsó kislemeze, a 2002-ben megjelent You Know You're Right feldolgozását.

Az együttest legközelebb, és minden bizonnyal idén utoljára Hajdúszoboszlón lehet majd látni november 14-én Magyarország egyik legrégebb óta működő, és legsikeresebb tribute zenekara, a Hollywood Rose – Guns N' Roses Tribute Band társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában