az anyukáját hívta fel először

2020.10.15. 17:20

Megyeri Csilla lediplomázott

A debreceni származású híresség a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen vehette át az oklevelét.

Budapest Elte Füvészkeret Dorko márka sajtó tájékoztatója Celebekkel Megyeri Csilla Fotó : Markovics Gábor

Fotó: Ripost-archív

A napokban kézhez kapta diplomáját Megyeri Csilla, a debreceni kötődésű influenszer Instagramján osztotta meg örömét követőivel. Bejegyzéséből kiderül, a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen sikerült oklevelet szereznie 11 év után, azt eddig csak a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehette át.

„Tudom, picit szégyen is valahol, hogy nem voltam képes ennyi idő alatt az írásbeli nyelvvizsgámat megszerezni (a szóbeli elsőre sikerült anno), viszont annyiszor nekiugrottam a felkészülésnek”

- írja a híresség, hozzátéve: két sikertelen írásbeli után szorgalmasan járt magántanárhoz, aztán félbehagyta, majd újra nekikezdett, aztán ugyanezt körülbelül háromszor megugrotta az évek alatt, majd halogatta, tologatta.

Posztja szerint nem használta a nyelvet, nem volt igazán kitartó, de most a járványhelyzet miatti gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó rendelkezés miatt megkaphatta ő is a diplomát.

„Ettől függetlenül mindig is bennem volt a tudat, hogy becsületesen tanultam, sikeresen leállamvizsgáztam, a szakdolgozatomat jelesre abszolváltam, van egy fél nyelvvizsgám – és »csak« a másik fele miatt nincs a kezemben a keményfedeles oklevél -… és??! Enélkül is boldogultam/boldogulok az életben. El tudtam helyezkedni a szakmámban, 5 évig dolgoztam is benne. Tegnap óta sem változott semmi… persze jó érzés volt a kezembe fogni. Egy jót mosolyogtunk a TO-n dolgozó hölgyekkel, nosztalgiáztunk az akkor még főiskolás élményekről, majd azonnal felhívtam anyukámat. Szerintem megnyugodott.”

Mint írja, „nem teljesen példaértékű ez”, de ez az ő rövid története. „Semmi sem történik véletlenül. Papírok nélkül is szerelem a szerelem, a tudás hatalom, és még hosszasan sorolhatnám… viszont a fiataloknak üzenem: a nyelvtudás manapság hatalmas kincs – tanuljatok minél több nyelvet, és szívjátok magatokba a tudást!” – üzeni a híresség a posztban.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gondolkodtam, hogy megosszam-e veletek, de minden barátom azt mondta, hogy valakinek még így sincs.🤷🏻‍♀️ Plusz ettől függetlenül így is volt.👏🏼👏🏼👏🏼🙈😀 Én is abba a százezerbe tartozom..🙋🏻‍♀️😬👩🏻‍🎓 Tegnap átvettem a diplomámat (11év után) – tudom, picit szégyen is valahol, hogy nem voltam képes ennyi idő alatt az írásbeli nyelvvizsgámat megszerezni (a szóbeli elsőre sikerült anno), viszont annyiszor neki ugrottam a felkészülésnek: két sikertelen írásbeli után szorgalmasan jártam magántanárhoz, aztán félbehagytam..., majd újra neki kezdtem, aztán u.ezt kb. 3x megugrottam az évek alatt, majd halogattam..., tologattam. Nem használtam a nyelvet, és kezdhettem mindig, mindent “elölről”. Na ebben nem voltam igazán kitartó.🥴 A szüleim annyiszor cseszegettek miatta.😌 Most a járvány helyzetnek és az magyar kormány rendeletének köszönhetően megkaptam én is.🙏🏼 Ettől függetlenül mindig is bennem volt a tudat, hogy becsületesen tanultam, sikeresen le államvizsgáztam, a szakdolgozatomat jelesre abszolváltam, van egy fél nyelvvizsgám😅 – és “csak”a másik fele miatt nincs a kezemben a keményfedeles oklevél -... és??! Enélkül is boldogultam/boldogulok az életben. El tudtam helyezkedni a szakmámban, 5évig dolgoztam is benne. Tegnap óta sem változott semmi... persze jó érzés volt a kezembe fogni.😍 Egy jót mosolyogtunk a TO-n dolgozó hölgyekkel, nosztalgiáztunk az akkor még főiskolás élményekről majd azonnal felhívtam Anyukámat. Szerintem megnyugodott.🙈😂❤️ Persze nem teljesen példaértékű ez! De ez az én rövid történetem... Semmi sem történik véletlenül.🙏🏼 Papírok nélkül is szerelem a szerelem, a tudás hatalom, és még hosszasan sorolhatnám... viszont a fiataloknak üzenem: a nyelvtudás manapság hatalmas kincs – tanuljatok minél több nyelvet és szívjátok magatokba a tudást!🙏🏼👩🏻‍🎓👨🏼‍🎓☺️ Ohhh, és még valami, ami az egyetem homlokzatán is olvasható: “Imádkozzál és dolgozzál!” 🙏🏼🏛☝🏼

CSiLLa MEGYERI (@csillamegyeri) által megosztott bejegyzés,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában