becsúszó szerelem

2020.10.22. 13:46

Izgalom a forgatáson: 8 érdekesség Tenki Rékáék új filmjéről

A Becsúszó szerelemben a debreceni származású Tenki Réka és Hajdu Szabolcs is szerepel.

Fotó: YouTube / VertigoMediaKft

November 12-től látható a hazai mozikban az ősz romantikus vígjátéka, a Becsúszó szerelem, ami érzelmes, humoros történetén keresztül bepillantást enged a focidrukkerek lelkes, de ellentmondásos világába, az örökbefogadás bonyodalmaiba és a gyerekvárás mindenki életét, fenekestül felforgató helyzeteibe. A premierre várva a forgalmazó összeszedett pár, a filmmel kapcsolatos kulisszatitkot.

1. A forgatókönyvet jegyző Bárány Mártonnak és a rendezést is elvállaló Nagy Viktor Oszkárnak régi terve volt egy olyan film, ami a focis szubkultúrát emberi oldaláról közelíti meg. Első perctől egy könnyedebb stílusú, humoros történetben gondolkoztak, amihez valós helyzetekből merítettek ötletet, de a megvalósítás során az érzelmekre, a humorra helyezték inkább a hangsúlyt.

2. A film előkészítése során az alkotók alaposan beleásták magukat a focidrukkerek világába. A rendezőt és a főszereplőt alakító Ötvös Andrást saját élményekre, benyomásokra vágyva, több megszállott szurkolóval is összehozta a szerencse, akik betekintést engedtek nekik a mindennapjaikba. Megmutatták nekik azt is, ahogy a kedvenc csapatuk köré szervezik szinte az egész életüket, beleértve ebbe a családi, baráti kapcsolataikat, és a munkájukat is.

3. Hasonló előtanulmányokra, segítségre volt szüksége a Becsúszó szerelem női főhősének, a filmben várandós fiatal lányt alakító Gombó Viola Lottinak is a szerepe miatt.

Még nincs saját gyermeke, ezért az anyukájától, nagymamájától kért és kapott tanácsokat ahhoz, hogyan kell egy egyre jobban gömbölyödő pocakkal létezni, mozogni, akár a legegyszerűbb hétköznapi teendőket is ellátni.

4. A forgatás változatos külső és belső helyeken zajlott. Budapest-szerte több mint 20 helyszínen dolgozott a stáb. Rögzítettek jeleneteket többek közt az egykori Néprajzi Múzeumban, a Nyírő Gyula Kórházban, az Országos Rehabilitációs Intézetben, a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban, az újpesti Esze Tamás Gyerekotthonban, a XI. kerületi Vegyész utcában, illetve egy frissen felújított stadionban is. A főváros határain túl a Pilisben is forogtak a kamerák.

5. Az állapotos főhősnő műhasa volt a legdrágább speciális kellék a filmben. Gombó Viola Lotti számára egy olyan gömbölyödő hasat kellett készíteni, ami teljesen élethű, kényelmes, és bírja a vizet is. Utóbbira azért volt szükség, mert a felvételek során számos jelenetet rögzítettek uszodában, ahol a vízben órákon át kellett a műpocakot viselő színésznőnek tartózkodnia. A Pohárnok Iván és csapata által készített kellék jól vizsgázott és pont úgy alkalmazkodott a körülményekhez, mint az igazi terhes pocak.

6. Sokáig kereste a stáb a két főszereplőt. Végül mindkettejüket szinte egy időben sikerült megtalálnia a rendezőnek. Nagy Viktor Oszkár örömmel vette tudomásul, hogy azért is működik annyira a kémia Ötvös András és Gombó Viola Lotti között, mert ismerik egymást korábbról, és már színpadon is dolgoztak együtt: a Belvárosi Színház Kaktuszvirág című romantikus komédiában egymás partnerei.

7. Romantikus, vicces helyzetek mellett kijut az izgalmakból is a főhősöknek a filmben, így akciódúsabb jelenetek vártak rájuk a forgatáson.

Gombó Viola Lottinak egy magas épületből kellett kimászva megszöknie, míg Ötvös András bunyózhatott, illetve az aszfaltszaggató autóvezetést is kipróbálhatta a kamerák előtt. Mindkettejüket kaszkadőrök segítették a jelenetek biztonságos kivitelezésében.

8. Az alkotóknak a kisebb szerepekre is sikerült vezető hazai színészeket, művészeket megnyerniük. Ennek köszönhetően játszik a filmben Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Orosz Ákos, Hajdu Szabolcs, Rajkai Zoltán, Tenki Réka, Urbanovits Krisztina, Pelsőczy Réka, Nagy Mari, Derzsi János és Szabó Simon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában