Road movie

2020.10.15. 16:08

Bemutatták a Tankcsapda legújabb klipjét

A klip középpontjában debreceni helyszínek állnak, és megmutatják a cívisváros lakóinak életérzését.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Tankcsapda harmincegyedik születésnapját ünnepelték szerdán este a Roncsbárban, méghozzá egy klippremierrel. Az legújabb daluk az „Ülj le mellém” címet kapta. A Road Movie projekt keretén belül készült egy kisfilm is a dalhoz kapcsolódóan, ahol a Tankcsapda tagjai bemutatják, mit gondolnak a városukról, hogyan élik itt mindennapjaikat. A Road Movie koncepciója, hogy népszerű magyar zenekarok írnak dalt arról a településről, ami közel áll a szívükhöz, ahol születtek. A Tankcsapda legújabb klipje egy izgalmas történetszál köré épül Debrecenben, mely a cívisváros hangulatát próbálja átadni. A születésnappal egybekötött premieren jelen voltak a klip főszereplői és statisztái, valamint az alkotók, köztük Lobenwein Norbert, a projekt ötletgazdája, Till Attila rendező és a zenekar. Az esemény végén a zenekar több tortát is kapott, emellett elárulták, hogy október 22-től a TV2-n lesz hetente látható a Road Movie sorozata, melynek az első adása az eseményen bemutatott kisfilm lesz.

A rendező kiválasztása

A film és klip vetítése után az est moderátora beszélgetésre invitálta az alkotókat. – Azért esett Till Attilára a választásunk, mint rendezőre, mert azt gondoltuk, hogy vele tökéletesen együtt tudnánk dolgozni – jelentette ki egybehangzóan a Tankcsapda, majd Till Attila hozzátette, hogy az elején nem akarta elfogadni a felkérést, mivel eddig még nem csinált klipet. – Nekünk nagyon tetszett, amiket Attila eddig csinált az élete folyamán és amilyen személyiséggel rendelkezik. Szerettünk volna egy olyan videóklipet csinálni, ami filmes szemmel készül el, nem pedig tömeggyártmány – folytatta a Tankcsapda. – Azt vesszük észre, hogy az egész gyártási folyamat manapság ugyanazon a sémán keresztül készül el. Mi ezt akartuk elkerülni. Izgalmas volt számunkra a kihívás, hogy Till Attila filmes szemmel dolgozik és a végeredményben meg is kaptuk azt, amit elvártunk. A forgatás folyamán sokszor elvesztettük a fonalat, így rábíztuk a rendezőre a részletek kidolgozását – tették hozzá.

A klip felépítése

Till Attila betekintést nyújtott a rendezői háttérmunkálatokba és elmondta, hogy számára mi volt az első helyen kiemelendő a rendezés folyamán. – Az volt a célom, hogy bemutassam azt, hogy a környezet, ahol élünk, az emberek miatt fontos. Egy emléket szerettem volna készíteni minden debreceni embernek ezzel a klippel – osztotta meg Till Attila rendező. – Volt olyan rajongó, aki messzebbről jött csak azért, hogy szerepelhessen a forgatáson. Sajnos akad néhány olyan rész, ami kimaradt a vágások folyamán, hiszen így is elég sűrű lett a végleges videó. Azt gondolom, hogy ez egy nagy, közös összefogás volt – közölte, majd hozzátette, hogy Debrecen nem csak terekből és épületekből áll, hanem emberekből is. – Próbáltunk egy történetet építeni, amely egy szerelmi szálon indul el. Észlelhető a turisztikai vonal is, hiszen megmutattuk Debrecen nevezetességeit is egyaránt – fűzte hozzá.

A város volt a kulcs

A Tankcsapda elmondta, hogy a legfőbb céluk az volt, hogy lehetőséget adjanak a rajongóik közül olyan embereknek, akik szeretnének egy videóklipben szerepelni. – Debrecenben számtalan olyan épület és tér van, amik mindenképpen érdemesek arra, hogy megismerje őket minden ember. Továbbá rengeteg olyan személy él a cívisvárosban, akiket szerettünk volna megmutatni ebben a klipben – jelentette ki a zenekar. Till Attila elmondta, hogy kulcsfontosságú volt számukra az, hogy a város vezetőségétől számtalan segítséget kaptak és támogatták az – olykor elvetemült – ötleteiket. – Csodálatos volt a forgatás, sokkal jobban éreztem magam itt, mint Budapesten. A város közepén csináltunk tüzet a tűzoltókkal, meglátogattunk egy diplomaosztót, a rendőrség megbilincselt egy statisztát és minden eladó a Halköznél is hihetetlenül alkalmazkodó volt: összetolták nekünk az asztalokat és helyet csináltak a nehézségek kiküszöbölése érdekében – emlékezett vissza a rendező.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában