Campus Fesztivál

2019.07.23. 08:33

Aláírt pontos labdákat dobált a tömegnek Dévényi Tibi bácsi

A retró diszkós elárulta, fiai vasembernek hívják hihetetlen munka­bírása miatt.

Fotó: Matey István

Az idei Campus Fesztiválon sem maradtak otthon a pontos labdák: Dévényi Tibi bácsi fellépésére több százan voltak kíváncsiak, fiatalok s idősek egyaránt. A 73 éves lemezlovas hangsúlyozta, Debrecenbe mindig örömmel jön, hiszen a város nevéhez köthető a retró diszkó fogalma. – Anno Sátoraljaújhelyen a debreceni egyetemistáknak tartott gólyatáborba hívtak meg, ahol egy órát kértek, hogy zenéljek. Négy óra lett belőle, de tudni kell, hogy ez a három kívánság ideje alatt történt, amikor nem diszkóztam, s olyan sikere volt a retró zenének, hogy onnan indult a lemezlovas karrierem – számolt be a Naplónak mindenki Tibi bácsija. Elmondta, jó pár generáció felnőtt a zenéjén, de ma is örömmel látja, hogy a mostani fiatalság hogyan tud bulizni akár a hetvenes évek zenéire.

Nincs megállás!

Megtudtuk, hogy heti két-három fellépést vállal, szombaton pedig rádiózik. – A rétegzenékre nem igazán lehet bulizni, de a dallamos zenét mindenki szereti, s a retró annak számít. Sőt, ez a kategória őrzi mai napig az igazán lassú, szép számokat is, hiszen a diszkózenéhez ez is hozzátartozik, mint például Varga Miklós Európa című egyedi szerzeménye – mondta. Tibi bácsi kiemelte, gyakran teszi fel magának a kérdést, hogy 73 évesen miért csinálja, de Bodrogi Gyula színművész szavai motiválják: mi, idősek csak előre menekülhetünk, ameddig hívnak, s szeret a közönség, addig menjünk!

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában