Sulihős program

2023.06.01. 19:36

Több száz iskolát mozgatott meg a budapesti atlétikai vb kísérő eseménye (videó)

Kimagasló sikert hozott, több mint négyszáz iskola több mint százezer diákja vett részt a budapesti atlétikai világbajnoksághoz kapcsolódó Sulihős programban – jelentették be a szervezők.

MW

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa (b) és Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Sulihős programban részt vett Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai társaságában a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. június 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az MTI beszámolója szerint a Nemzeti Atlétikai Központban tartott csütörtöki sajtóeseményen elhangzott, hogy az ország iskoláit megmozgató programnak köszönhetően hét héten át az atlétika kapott főszerepet az iskolai testnevelés órákon, a résztvevő gyerekek közül mintegy tízezren jutalomként ott lehetnek az augusztus 19. és 27. közötti világbajnokságon.

„Az volt a célunk, hogy a világbajnokság túlmutasson egy világeseményen, az atlétikára irányítsa a figyelmet a versenyek előtt és után is” – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa, majd arról beszélt, hogy az ország számára nagy lehetőség a világbajnokság, hiszen sokan láthatják Budapest szépségeit, az esemény fellendíti a turizmust, tovább erősíti Magyarország jó hírnevét a világban.

A legfontosabb cél, ami a világon egyedülálló Sulihős program révén már részben teljesült is, hogy az atlétikai világbajnokság hatására sok tízezer magyar, fiatal és idősebb kezdjen el sportolni

– tette hozzá Schmidt Ádám.

SCHMIDT Ádám
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa beszédet mond a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. június 1-jén
Fotó: Mónus Márton / Forrás: MTI

„A szervezők fejében a vb nem csak arról a kilenc napról szól, amikor itt versenyeznek a világ legjobb atlétái, hanem a különböző kísérő eseményekről is. Arról az egyedülálló programról is, amely több mint négyszáz iskolát mozgatott meg” – hangsúlyozta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette,  hogy a világbajnokság mottója, a Láss csodát! azokat a csodás eredményeket, teljesítményeket jelenti, amelyeket a versenyzőktől láthatnak majd a nézők, de csoda az is, hogy többezer gyereket sikerült elérni a Sulihős programmal.

„A világbajnokságig hátralévő időben is lesznek meglepetések, lesznek még csodák”

– mondta Németh Balázs.

NÉMETH Balázs
Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. június 1-jén
Fotó: Mónus Márton / Forrás: MTI

A programban résztvevő iskoláknak a vb szervezői intézményenként 23 ingyenes jegyet biztosítanak az augusztus 19-i nyitónapra, továbbá az iskolák 50 százalékos kedvezményt kapnak, amit jegyvásárlás esetén használhatnak föl.

A Sulihős programban részt vett Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai megjelentek az eseményen, elfoglalták a helyüket, ahonnan a nyitónapon nézik majd a világbajnokságot, továbbá kérdéseket tehettek fel Schmidt Ádámnak és Németh Balázsnak, és közös fotók is készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában