Vízilabda

2023.04.29. 20:43

A Vasas nyerte a férfi vízilabda Eurokupát

A Vasas nyerte a férfi vízilabda Eurokupa küzdelmeit, miután a Savona elleni finálé szombati visszavágóján, az idegenbeli döntetlent követően, 15-7-re diadalmasodott.

A kupagyőztes angyalföldi játékosok ünnepelnek a trófeával a férfi vízilabda Eurokupa döntőjének, az A-Híd VasasPlaket és az olasz Savona mérkőzése utáni eredményhirdetésen a Komjádi Uszodában 2023. április 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A telt házas Komjádi Uszodában rendezett összecsapáson a házigazda magyar együttes rendkívül magabiztos játékkal nyert.

A piros-kékek 21 esztendő elteltével nyertek újra nemzetközi trófeát, akkor a Kupagyőztesek Európa Kupájában értek a csúcsra.

Férfi Eurokupa, döntő, visszavágó:

A-Híd VasasPlaket - Savona (olasz) 15-7 (5-1, 3-3, 4-0, 3-3)
------------------------------------------------------------
gólszerzők: Randelovic 4, Gábor 3, Brguljan, Bátori 2-2, Sedlmayer, Erdélyi, Konarik, Simon 1-1, illetve Bruni 2, Rocchi, Campopiano, Lanzoni, Panerai, Rizzo 1-1

Két héttel ezelőtt az olaszországi első mérkőzésen a Vasas többször is nehéz helyzetből állt fel, ugyanakkor támadásban rendkívül sokat hibázott - szimpla és kettős embrelőnyöket, ötméterest rontott -, de így sem került hátrányba.

A Vasas ezúttal rögtön az első előnyét értékesítette, megszerezve ezzel a vezetést, a Savona azonban egy hasonlóan szépen végigjátszott létszámfölénnyel egalizált. Két újabb "fór", és újabb Vasas-gólok következtek, mindkétszer Gábor Lőrinc volt a befejező közelről. A Vasas láthatóan jól felkészült a létszámfölényes helyzetekre, Sedlmayer Tamás középről lőtt a hálóba (4-1). A játékvezetés eközben kiegyenlített volt, az olaszok ugyanúgy megkapták a kiállításokat, de volt, hogy még a kapuig sem tudták eljuttatni a labdát a remekül blokkoló Vasas-játékosok gyűrűjében. A Savonát sokkolta az újabb centerig kijátszott Vasas-gól, ezért 50 másodperccel az első negyed vége előtt már időt kért edzőjük, Alberto Angelini, akinek üvöltése a tomboló hazai szurkolók között is jól hallható volt. 

A dudaszó előtt ugyan szépíthettek volna az olaszok, de a Komjádi kapufája is a Vasassal volt.

NIKIC, Slobodan
Slobodan Nikicet, a Vasas vezetőedzőjét (b) a vízbe dobják a győztes angyalföldi játékosok a férfi vízilabda Eurokupa döntőjének visszavágója, az A-Híd VasasPlaket - Savona mérkőzés után a Komjádi Uszodában 2023. április 29-én
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A második negyed Sava Randelovic harmadik góljával indult, a vendégek azonban lezárták hosszú gólképtelenségüket. A különbséget Konarik Ákos előnyből gyorsan visszaállította, majd hátul egy újabb jó blokk segítette Branislav Mitrovicot, akinek ezen a ponton még nem is volt védése. Elől közben Bátori Bence hajszálpontos ívelése után Gábor húzott újra a kapuba, immáron harmadszor tudták őt így megjátszani. Az olasz csapat a játékrész hajrájában magára talált, kétszer is eredményes volt, így a nagyszünetben 8-4-et mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedet Drasko Brguljan remek jobbkezes lövése vezette fel, majd Erdélyi Balázs fej fölé eleresztett bombájával került látotávolságon kívülre (10-4) riválisától. Brguljan középről, kapásból vette be az olaszok kapuját. A vendégek helyzetét külön nehezítette, hogy a kapuban Mitrovic is elkapta a fonalat és a harmadik játékrészben "lehúzta a rolót" (12-4).

A Vasas szurkolói ünnepelnek a férfi vízilabda Eurokupa döntőjének, az A-Híd VasasPlaket és az olasz Savona mérkőzése utáni eredményhirdetésen a Komjádi Uszodában 2023. április 29-én
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A záró nyolc perc már csak az ünneplés előkészítéséről szólt, a közönség lelkesen zengte a "kupagyőztes, kupagyőztes!" rigmust. 

A végén még az is belefért a piros-kékeknek, hogy Slobodan Nikicet, a Vasas vezetőedzőjét túl korán dobták be a vízbe, amiért a Savona ötméterest kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!