Lista

2023.02.03. 15:38

Milák, Jansik és Keszthelyi is jelölt az Év legjobbja címre a LEN-nél

Az úszó Milák Kristóf, valamint két vízilabdázó, Jansik Szilárd és Keszthelyi Rita is jelölt saját sportágában az Év legjobbja címre az európai szövetség, a LEN szavazásán.

Milák Kristóf úszó, az év férfi sportolója az M4 Sport - Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A szervezet honlapjának pénteki beszámolója szerint az olimpiai bajnok Miláknak - aki tavaly két világ- és három Európa-bajnoki aranyat tett hozzá eredménylistájához - a férfiak mezőnyében a román David Popovici, az olasz Thomas Ceccon és Nicolo Martinenghi, valamint a francia Léon Marchand az ellenfele. 

A vízilabdázóknál ketten is képviselik a magyar színeket, a nőknél a válogatott csapatkapitányát, a vb- és világliga-ezüstérmes Keszthelyi Ritát, a férfiaknál pedig az Eb-ezüstérmes, a torna legjobb játékosává és azóta az Év magyar vízilabdázójává választott Jansik Szilárdot jelölték. 

A listát a sportágak technikai bizottságai állították össze és a végrehajtó testület hagyta jóvá. 

A LEN tagjainak szavazatai mellett mostantól a közönség is voksolhat a legjobbakra, ezek 30 százalékban számítanak majd bele a végeredménybe.

A férfiakra ITT, a nőkre pedig ITT szavazhat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!