Exkluzív interjú

2022.12.18. 11:24

Dzsudzsák boldog, hogy a világ legnagyobb játékosai is befogadták

Messi miatt Argentínának szurkol a világbajnokságon Dzsudzsák Balázs, aki szerint a dél-amerikai ország nyeri a megméretést. A volt válogatott labdarúgó Katarban adott exkluzív interjút a Mandinernek.

Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott tagja beszél a búcsúmérkőzése előtti sajtótájékoztatón Telkiben 2022. november 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Dzsudzsák Balázs az interjúban visszaemlékezik válogatottsága éveire és a búcsúmérkőzésére, elárulva, hogy még most is libabőrös lesz, ha eszébe jutnak a novemberi magyar–görög összecsapás pillanatai. „Mindig számíthat rám a magyar labdarúgás, ha csak tanácsra vagy bármi egyébre is volna szükség, én itt leszek. De elfogadtam, hogy a pályafutásom ezen szakasza most lezárult” – hangsúlyozza Csisztu Zsuzsa kérdéseire válaszolva a sportoló, aki hozzáteszi, sosem volt kérdés számára, hogy még a nehezebb időszakokban is ki kell tartania a nemzeti csapat mellett. A kapcsolatot a házassághoz hasonlítja, amelyben „jóban, rosszban akár, de ott kell lenni a másik mellett”.

 

„A saját hazádért játszani, ennél nincs feljebb!”

 

– mutat rá Dzsudzsák a beszélgetésben.

A magyar labdarúgó a katari élményeiről is beszámol, elárulva, hogy nemcsak azért mozog otthonosan a futball-legendák között, mert az angol mellett már hollandul, oroszul és spanyolul is jól boldogul, hanem azért is, mert úgy érzi, hogy a világ legjobb játékosai befogadták, és hogy itt „nem az anyagiak, nem a hőzöngés, nem a kapcsolatok számítanak, hanem (...) csak akkor vesznek komolyan, ha letettél valamit az asztalra”.

Terveit is megosztja az olvasókkal. Mint mondja,

 

a Debrecennel még meg kell nyernie a Magyar Kupát, mert ez a cím még hiányzik a trófeagyűjteményéből.

 

A katari világbajnokság esélyeit illetően pedig úgy véli, az argentinok nyerik a tornát, mert „Messi teljesen újjászületett, olyan szinten motivált, hogy ájulás és öröm látni, hogy él-hal érte a csapat, ő meg megy előre, megszakíthatatlanul”.

A Mandiner interjúját IDE KATTINTVA tudja elérni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!