Vizes VB

2022.06.21. 11:08

Kapás és Hosszú elődöntőben úszik 200 méter pillangón

A címvédő Kapás Boglárka, valamint Hosszú Katinka is bejutott az elődöntőbe 200 méter pillangón kedden a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A délelőtti előfutamban Kapás remek hajrával, 2:09.24 perces idővel holtversenyben a hetedik lett. A vegyes zónában Kapás arról beszélt, kicsit fáradtnak érzi magát, de szerencsére a többiek sem voltak túlságosan gyorsak. Hozzátette, az elődöntőben 2:08-cal kezdődő időt szeretne úszni, ami szerinte elég lehet a fináléhoz.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú legutóbb 2017-ben, az ugyancsak a Duna Arénában rendezett világbajnokságon indult el ebben a számban nagy világversenyen, akkor bronzérmes volt. Most a 33 éves versenyző 2:11.22 perces idővel, a 14. helyen lépett tovább.

A vegyes zónában Hosszú elárulta, a tegnapi pihenőnapja ellenére kicsit fáradtnak érzi magát, és amikor a futamban hatodikként nyúlt be a célba, azt gondolta, nem jut tovább. Ezzel együtt örül annak, hogy újra úszhat, és megpróbál javítani az időn, a szám pedig jó felkészülést jelenhet a 400 méter vegyesre.

Borítókép: Kapás Boglárka a Duna Arénában vizes vb kezdete előtt  2022. június 16-án / MTI / Kovács Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!