Kosárlabda

2022.06.08. 08:43

Hanga Ádám remek játékával bajnoki döntős a Real Madrid

Hanga Ádám remekül játszott, csapata, a Real Madrid pedig kedd este magabiztos győzelmet aratott a Baskonia vendégeként, és 3–0-s összesítéssel bejutott a spanyol kosárlabda-bajnokság döntőjébe.

A magyar válogatott játékos több mint 27 percet töltött a pályán és 18 ponttal együttese második, egyúttal a mezőny harmadik legeredményesebb kosarasa volt a találkozón. A madridiak elsősorban az első és a harmadik negyedben remekeltek, s végül 85–77-re győztek.

Hanga Ádám az M1 aktuális csatornának adott szerdai interjúját azzal kezdte, hogy vezetőedzőjük, Pablo Laso, aki néhány napja szívrohamot kapott, már otthonában lábadozik.

Reméljük, hogy minél hamarabb újra velünk lehet. Megpróbáltuk számára minél kevésbé stresszesre tenni ezt a tegnapi mérkőzést

– fogalmazott a magyar kosaras.

Szerinte megérdemelten nyerték meg a párharcot 3-0-ra, minden találkozón ők irányítottak.

Egy újabb döntő, reméljük, ezután már győztesen hagyjuk el a pályát

– utalt az Euroligára, amelynek fináléjában alulmaradtak a címvédő török Efes Istanbullal szemben, illetve a spanyol Király Kupára, aminek döntőjében a Barcelonával szemben buktak el.

Hanga elmondta, hogy az előző három mérkőzésen más szerepkörben játszott, sérülések miatt tulajdonképpen irányító nélkül szerepeltek, így több lehetősége volt támadásban.

Hozzátette: már elkezdte visszanézni a keddi meccset, amelyen hat eladott labdája volt, mivel szeretne fejlődni, ő mindig elsősorban a hibákat figyeli.

Arról is beszélt, hogy jó szezont produkált Madridban, több lehetőséget kap, mint amire számított, stabil a háttere, a csapat pedig befogadta és ez is elősegíti a jó teljesítményt.

Remélem, hogy sok évet itt tudok tölteni és sok döntőt játszhatok, sok címet gyűjthetek

– mondta, hangsúlyozva, hogy nagyon büszke a csapatára, amely a nehézségek ellenére minden elérhető döntőbe bekerült a mostani idényben.

Az Euroliga-ezüstérmes Real Madrid a bajnoki fináléban a Barcelona-Joventut Badalona párharc nyertesével találkozik majd, ez jelenleg 1-1-re áll.

Hanga szerint elég kicsi az esély arra, hogy a Badalona háromszor is megverje a Barcelonát, de ők elsősorban saját magukkal foglalkoznak, mindegy ki lesz az ellenfelük, képesnek látja a csapatát arra, hogy bárkit legyőzzön.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!