Atlétika

2022.06.09. 09:42

Bartha-Kéri Bianka győzött 800 méteren Bergenben

A 28 éves magyar futónő a ranglistán a 18. helyen áll, így közel van ahhoz, hogy ott lehessen a müncheni kontinensviadalon.

Bartha-Kéri Bianka megnyerte a 800 métert a norvégiai Bergenben rendezett atlétikai versenyen.

Az SVSE futónője két nappal azután, hogy egyéni csúcsát 2:01.18 percre javítva második lett Prágában, ezúttal 2:03.13-as idővel diadalmaskodott – a magyar szövetség honlapja szerint.

A szezon előtt úgy voltunk vele, hogy már június elején jó formában kell lenni, hiszen ki szeretnék jutni a müncheni Európa-bajnokságra. Jelenleg kijutást érő helyen állok a ranglistán, amit jó lenne még megerősíteni, vagy esetleg megfutni a szintet is. Sok versenyem lesz még, július elejéig sokszor állok rajthoz, majd az Eb-ig jön egy hosszabb edzés időszak

– mondta szerdai sikere után Bartha-Kéri Bianka, aki június 14-én címvédőként térhet vissza Kladnóba, ami az egyik kedvenc helyszíne.

Az augusztusi szabadtéri Európa-bajnokság kvalifikációs szintideje 800 méteren 2:00.40 perc, és 32 fős lesz a mezőny. A 28 éves magyar futónő a ranglistán a 18. helyen áll, így közel van ahhoz, hogy ott lehessen a müncheni kontinensviadalon.

Borítókép: A győztes Bartha-Kéri Bianka a fedett pályás atlétikai országos bajnokság női 400 méteres síkfutás versenyszámában a nyíregyházi atlétikai centrumban 2022. február 26-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!