Labdarúgó NB I

2022.05.08. 19:00

A sereghajtó is legyőzte a Zalaegerszeget

A házigazda Zalaegerszeg 1-0-ra kikapott a már biztos kieső, sereghajtó Gyirmóttól a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén.

A ZTE sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el, míg a Gyirmót – amelynek élvonalbeli búcsúja szombaton vált biztossá – 11 nyeretlen bajnoki után tudott ismét győzni.

OTP Bank Liga, 32. forduló: ZTE FC-Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 1902 néző, v.: Erdős
gólszerző: Varga B. (48.)
sárga lap: Kálnoki-Kis (25.), Halilovic (71.), illetve Varga B. (14.)

ZTE FC:
Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi (Halilovic, 61.) - Spoljaric, Sankovic, Tajti - Meshack (Gergényi, 41.), Zsóri (Szalay, a szünetben), Grzan (Milovanovikj, 61.)

Gyirmót FC Győr:
Rusák - Szegi, Széles, Csörgő, Zeke - Ventúra (Kovács, 56.), Vass Á. (Radics, 56.), Nagy P. (Hajdú, 84.) - Hasani (Herjeczki, 56.), Varga B. (Simon A., 72.), Medgyes

A mérkőzésnek egyik csapat szempontjából sem volt valódi tétje, s ez meg is látszott a színvonalon. Leginkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk sokáig alig-alig forogtak veszélyben, majd az első félidő hajrájában három ziccer is kimaradt. Előbb Grzan szerzett labdát, egyedül vezethette Rusákra, de miután elhúzta a kapus mellett, mellé lőtt, majd Zsóri tévesztett célt rabonázva. A másik oldalon Varga fejelt közelről egy kipattanót a szinte üres kapu mellé.

Közvetlenül a szünet után egy remek támadás végén vezetést szerzett a Gyirmót, amely a folytatásban is veszélyesebben futballozott. A zalaegerszegi próbálkozásokban nem volt átütő erő, a vendégvédelem pedig tette a dolgát, igaz, Rusáknak kétszer bravúrral kellett hárítania. A hajrában nyomás alá helyezte a gyirmóti kaput a ZTE, de nem jött össze az egyenlítés.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában