Billie Jean King Kupa

2022.04.13. 13:42

Újabb sima siker egyéniben, legyőzte Dániát a magyar csapat

Udvardy Panna könnyedén legyőzte Sofia Nami Samavatit, ezzel már biztosan a magyarok sikerével zárul a dánok elleni szerdai párharc a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján.

A magyar válogatott – amely kedden 2-1-re diadalmaskodott a házigazda törökökkel szemben – Jani Réka (140. a világranglistán) sima sikerével kezdett a skandinávok ellen, és a második találkozón Udvardy Panna (86.) is érvényesítette a papírformát: a kaposvári teniszező alig egy óra alatt, mindössze három játékot veszítve kerekedett Sofia Nami Samavati (484.) fölé.

Sikerült győzelemmel kezdenem, ma már sokkal jobbak az időjárási körülmények, bár még van egy kis szél, de ehhez jól tudtam alkalmazkodni

– értékelt a magyar szövetség közösségi oldalán Jani Réka.

Udvardy azt mondta, örül annak, hogy ő is meggyőző sikerrel tudta abszolválni a mérkőzését, és bár még a páros hátra van, már készülnek a szerbek elleni, csütörtöki összecsapásra.

A párosmérkőzésen Babos Csaba szövetségi kapitány döntése nyomán bemutatkozik a felnőtt válogatottban Tóth Amarissa Kiara: a 19 éves teniszező Bondár Anna partnereként lép majd pályára.

A kupában a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az összeállításokat mindig aznap kell megadni, de a páros meccs előtt van lehetőség a változtatásra az eredmény függvényében.

Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejut a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek egy újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei – amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet – jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Eredmény, A csoport, 2. forduló:

Magyarország-Dánia 2-0 – állás a második egyes után

Udvardy Panna-Sofia Nami Samavati 6:1, 6:2

korábban:
Jani Réka-Rebecca Munk Mortensen 6:0, 6:1

később:
Bondár Anna, Tóth Amarissa Kiara-Samavati, Johanne Christine Svendsen

Borítóképünkön Udvardy Panna. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!