Labdarúgó NB I

2022.02.12. 22:12

Az MTK idegenben győzte le a listavezető Puskás Akadémiát

A listavezető Puskás Akadémia hazai pályán meglepetésre 2-1-re kikapott a kiesés ellen küzdő MTK-tól a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján.

A kék-fehérek mindössze második sikerüket aratták idegenben ebben a szezonban, augusztus óta először diadalmaskodtak vendégként. A felcsúti gárda egymást követő három siker után kapott ki.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 1-2 (0-1)

----------------------------------------

Pancho Aréna, v.: Bogár

gólszerző: Skribek (79.), illetve Futács (34.), Ramadani (69.)

kiállítva: Baluta (76.)

sárga lap: Corbu (20.), Slagveer (44.), Van Nieff (84.), illetve Spirovski (15.), Kata (77.)

Puskás Akadémia FC:

   -------------------

Markek - Szolnoki, Spandler, Nunes, Nagy (Komáromi, 81.) - Van Nieff, Favorov - Slagveer (Skribek, 57.), Baluta, Corbu (Urblik, 46.) - Plsek (Kozák, 81.)

MTK Budapest:

   -------------

Mijatovic - Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka - Ramadani, Kata, Spirovski - Stieber (Kadlec, 82.), Futács (Miovski, 81.), Palincsár (Szakály, 70.)

Mindkét gárda óvatosan kezdte a mérkőzést, a vendégeknél Futács jelentette a legtöbb a veszélyt, aki végül a 33. percben egy szép támadás végén meg is szerezte a vezetést a kék-fehéreknek.

A fordulást követően a felcsúti együttes magasabb fokozatba kapcsolt és több nagy lehetőséget is kidolgozott, de a helyzetek kimaradtak, a túloldalon viszont Futács ezúttal gólpasszal jelentkezett, Ramadani duplázta meg a különbséget.

Az utolsó bő negyedórára Baluta könyöklése miatt emberhátrányba került a Puskás Akadémia, de még így is tudott szépíteni, is harcossá tette a hajrát, pontot mentenie azonban nem sikerült.

Borítókép: az MTK ünnepel (MTK Budapest Facebook-oldala)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!