Labdarúgó NB I

2022.01.26. 08:34

Rangadóval kezdődik a tavaszi szezon

A labdarúgó OTP Bank Liga tavaszi szezonja csütörtökön a negyedik fordulóból elhalasztott rangadóval kezdődik meg: a címvédő és listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló Puskás Akadémia vendége lesz.

A mérkőzésnek nagy a tétje: ha az FTC győz, akkor négy pontra növeli előnyét a második Kisvárdával szemben, a felcsútiak pedig hét pontra leszakadnak. Ugyanakkor hazai siker esetén a Kisvárda és a Puskás Akadémia hátránya is csupán egyetlen pont lesz.

   

A találkozó viszont mégsem emiatt lesz igazán érdekes, mivel nagy érdeklődés övezi a zöld-fehérek új vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov debütálását. A holtszezonban kinevezett orosz tréner az osztrák Peter Stögert váltotta, aki annak ellenére távozott decemberben, hogy a Ferencváros élen áll a bajnokságban - viszont az Európa-ligában három ponttal csoportutolsóként búcsúzott.

   

Az FTC téli felkészülése nem volt tökéletes, mivel több kulcsjátékosa megfertőződött a koronavírussal, illetve a spanyolországi edzőtábor is elmaradt a pandémia következtében. Ráadásul három játékosa - Aissa Laidouni, valamint a marokkói Samy Mmaee és Ryan Mmaee - az Afrika Kupán szerepel, amelyen Tunézia és Marokkó is bejutott a negyeddöntőbe. A címvédő azon hat klub közé tartozott, amelyek szerették volna elhalasztani a tavaszi rajtot a koronavírus-járvány miatt, de végül az eredeti kiírás szerint folytatódik a küzdelem.

   

OTP Bank Liga, 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

   

csütörtök: Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 18.30

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!