Labdarúgás

2022.01.28. 07:30

Ma jelentik be az Újpest FC eladását

Ma jelentik be az Újpest FC eladását – tudta meg a Magyar Nemzet a klubhoz közeli forrásból. Az ügylet már évek óta napirenden van, és az előző év végén újabb lendületet kapott. A novemberben, decemberben közölt hírekhez képest nem tűnt fel újabb vevő a porondon, a már megismert szereplők, két magyar üzletember egy kínai hátterű céggel közösen veszik meg a patinás klubot Roderick Duchatelettől.

A magyar sajtóban november végén előbb arról cikkeztek, hogy egy kínai hátterű cég, a Magyarországon 4,45 milliárd forint törzstőkével alapított FSG (Hungary) Holdings Kft. lehet a vevő.

Decemberben már inkább úgy tűnt, hogy két magyar üzletember, Cseke István és Németh János cége, az SGF Silu Global Fund Holding Zrt. lehet a befutó, amelyik megvásárolta a taszári repülőteret is.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az FSG és a Silu végül megállapodott, közösen vásárolják meg az Újpest FC-t, és az adásvétel tényét ma jelentik be.

Roderick Duchatelet 2011 októberében vásárolta meg az Újpest FC-t. 

A belga üzletember lelkesedése viszonylag gyorsan kihunyt, sosem rejtette véka alá a véleményét, miszerint megfelelő ajánlat esetén hajlandó továbbértékesíteni a klubot.

Az Újpest a tizedik helyről és új vezetőedzővel, a menesztett német Michael Oenning helyett kinevezett szerb Milos Kruscsics irányításával kezdi meg a tavaszi szezont.

Borítókép: Roderick Duchatelet több mint tíz éven át volt a klub tulajdonosa (Illyés Tibor/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!