Labdarúgó NB I

2021.04.25. 19:29

Zubkov duplájával nyert az FTC Fehérváron

A Fradi már bajnokként futott ki a pályára.

A már bajnok Ferencváros az ukrán Olekszandr Zubkov két góljával 2-1-re nyert a MOL Fehérvár vendégeként vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Nikolics (82.), illetve Zubkov (36., 54.)

sárga lap: Bolla (42.), Rúben Pinto (45.), Stopira (76.), Rus (88.), illetve Heister (59.), Mak (66.), Gera D. (86.), Tokmac (93.)

Fehérvár:

Kovács D. – Bolla, Rus, Musliu, Stopira – Dárdai (Bamgboye 57.), Nego, Rúben Pinto (Alef 79.), Petrjak – Zivzivadze (Houri 70.), Nikolics

FTC:

Bogdán – Botka, Mmaee, Dvali – Wingo, Somália, Laidouni (Vécsei 78.), Heister – Zubkov (Baturina 70.), Isael (Gera D. 70.), Mak (Tokmac 70.)

A forduló rangadóján nem estek egymásnak a csapatok, az első negyedórában mezőnyjáték folyt enyhe hazai labdabirtoklási fölénnyel.

A tartalékos felállásban kezdő Ferencváros elvétve jutott el a fehérvári tizenhatos környékére, a házigazdák többször, de az akciókat jobbára távoli, pontatlan lövésekkel zárták. A bajnok a 36. percben szerezte meg a vezetést, Olekszandr Zubkov az ötösön belül megszerezte a labdát a bizonytalankodó kapustól, Kovács Dánieltől, majd az üres kapuba gurított.

Fordulást követően növelte előnyét a Fradi, egy kiugratást követően ismét Zubkov volt eredményes.

Ezt követően próbálkozott a Fehérvár, de sok hibával és kevés meggyőződéssel támadott. Így komoly helyzetet sem tudott kialakítani a vendégkapu előtt, egészen a 82. percig, amikor talán az első formás hazai akció futott a pályán, amelynek végén Nikolics Nemanja szépített, beállítva ezzel a végeredményt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!