kapós

2020.11.13. 11:24

A Real Madrid is figyeli Szoboszlait

Az AS spanyol sportlap értesülései szerint a La Ligában címvédő királyi gárda fiatalítási szándékkal több tehetség pályafutásának alakulását is követi, közülük kiemelkedik a Red Bull Salzburg 20 esztendős magyar támadó középpályása.

Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai celebrates after scoring the team's second goal during the UEFA European Qualifiers play-off final football match between Hungary and Iceland at the Puskas Arena in Budapest on November 12, 2020. - Hungary won the match 2-1 and qualify for the Euro 2020. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

Az AS beszámolója megjegyezte: Szoboszlai, aki csütörtökön Izland ellen Európa-bajnoki szereplést jelentő győztes gólt lőtt,

azzal hívta fel magára a Real Madrid figyelmét, hogy október végén ő szerezte a Salzburg két góljának egyikét az Atlético Madrid otthonában.

Szoboszlai a Bajnokok Ligájában négy találatnál jár: kétszer a selejtezőben, kétszer a csoportkörben volt eredményes.

Az AS megemlítette a Real Madriddal a többi között három BEK-et és öt bajnoki címet nyert klublegendát, Puskás Ferencet, valamint Szoboszlai válogatottbeli csapattársát, Szalai Ádámot, aki 2007 és 2010 között erősítette a fővárosiak tartalékcsapatát, a Castillát.

Szerződése 2022-ig köti a Salzburghoz Szoboszlait, aki iránt

korábban már az Arsenal és az AC Milan is érdeklődött.

Az AS ugyanakkor jelezte: a transfermarkt által 25 millió euró értékűre becsült játékos szerződtetéséhez legközelebb az RB Leipzig áll. Szerdán a Sport Bild számolt be a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató, legutóbb Bajnokok Ligája-elődöntős és a Bundesligában legutóbb bronzérmes lipcsei alakulat élénk érdeklődéséről.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!