2022-ben

2020.10.24. 08:48

Berecz Zsombor vezetésével Magyarország is indul a nemzetek közötti vitorlás versenyen

A verseny két hónapig fog tartani, négy nemzet kap helyet minden csoportban, amelyekből az első kettő jut majd tovább öt futam alapján.

Berecz Zsombor vezetésével a magyar csapat is részt vesz azon a nemzetek közötti vitorlás versenyen, amelyet először 2022-ben rendeznek meg.

„A vitorlázás elitje ott lesz a viadalon, amelyen nem a technikai különbségek fognak dönteni, mert ugyanolyan hajókat és felszerelést kapunk” – mondta az M1 aktuális csatornának a Finndingiben két éve világ-, idén Európa-bajnok sportoló.

„Engem kértek fel a magyar csapat kapitányának, amit örömmel vállaltam, az volt a feladatom, hogy a húsz legjobb vitorlázót összeszedjem. Nagyjából száz napot kell együtt edzenünk” – közölte.

A verseny két hónapig fog tartani, négy nemzet kap helyet minden csoportban, amelyekből az első kettő jut majd tovább öt futam alapján. A legjobb négy között viszont egyetlen futam dönt.

„Jelenleg az olimpiára koncentrálok, de utána gőzerővel beleállok ebbe” – fogalmazott Berecz, aki kijelentette: 2022-ben ez lesz számára a legfontosabb verseny.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!