Kézilabda SEHA Liga

2020.03.08. 15:06

Ötgólos előnybe került a Veszprém a negyeddöntőben

31-26-ra győztek a szerb RK Vojvodina otthonában a férfi kézilabda SEHA Liga negyeddöntőjének vasárnapi, első mérkőzésén.

A vendégek keretéből ezúttal Sterbik Árpád, Kent Robin Tönnesen, Kentin Mahé és Vuko Borozan hiányzott.

Gyors játékkal és három góllal kezdett a Veszprém, és bár Svetislav Verkic jól teljesített a hazai kapuban, tíz perc alatt hat gólt kapott. A vendégcsapat remek védekezését bizonyítja, hogy mindeközben a Vojvodina csupán egyszer talált be.

Ezt követően sikerült felvennie a meccs ritmusát a házigazdának, némileg csökkentette a különbséget, de Vladimir Cupara védéseinek köszönhetően a Veszprém a szünetben ismét öt találattal vezetett.

Az első félidőben két veszprémi játékost is sérülés miatt kellett lecserélni: Dejan Manaszkovnak a bokáját, Rogerio Ferreira Moraesnek pedig a combját ápolták.

A második felvonásban visszaesett a színvonal, az újvidékiek egy 3-0-s sorozattal ismét felzárkóztak két gólra, de a mérkőzés utolsó negyedében ismét jobban védekezett és hatékonyabban támadott a Veszprém, ennek köszönhetően végül 31-26-ra nyert.

A mezőny legeredményesebb játékosa a szerbek beállója, Rastko Stojkovic volt kilenc góllal, a vendégeknél Manuel Strlek hétszer talált be.

A két csapat ötödször találkozott egymással, és

a Veszprém mérlege továbbra is százszázalékos az újvidékiekkel szemben.

A visszavágót jövő szombaton 19 órától rendezik. A párharc továbbjutója a legjobb négy között az ukrán Motor Zaporizzsja vagy a fehérorosz Meskov Breszt csapatával találkozik. Az elődöntőket április 3-án, a helyosztókat pedig 5-én játsszák Zadarban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!